Tre Barca-stjerner står uden kontrakt i 2025

Nyheder
fredag, 13 september 2024 kl. 11:26
inigo martinez 3
Tre Barcelona-spillere står uden kontrakt efter denne sæson, hvilket tvinger Barcelona til at træffe beslutninger.
Disse spilleres kontrakter udløber i juni 2025, og Barcelona bliver nødt til at gennemgå deres situationer i den kommende sæson. Klubben har 28 spillere registreret til denne sæson, og for de tre spillere skal der snart træffes beslutninger om deres fremtid.
Mens to af disse spillere har klausuler om automatisk kontraktforlængelse baseret på antal spillede kampe, kræver én af spillerne direkte forhandlinger med sine repræsentanter for at afklare sin fremtid.
Den erfarne midterforsvarer Inigo Martinez er en af de tre spillere, hvis kontrakt udløber i juni 2025. Hans situation inkluderer dog en option om forlængelse med yderligere en sæson.
Denne forlængelse træder automatisk i kraft, hvis han spiller 60 procent af Barcelonas kampe. Betingelsen er dog, at han spiller mindst 45 minutter i disse kampe.
Givet hans alder (33 år), kan denne klausul være en afgørende faktor for hans fremtid i klubben. Hvis Martinez kan opretholde sin form og spille nok kampe, vil hans kontrakt blive forlænget med et år.
Hans erfaring og defensive lederskab vil være værdifuldt for klubben - især for de yngre spillere, der ser op til ham. Dog vil hans evne til at opretholde sin form og undgå skader være afgørende for hans fremtid i klubben.
Robert Lewandowski har også kontraktudløb i juni 2025. Ligesom Martinez har Lewandowski en klausul, der sikrer automatisk forlængelse baseret på præstationer.
I hans tilfælde træder forlængelsen i kraft, hvis han spiller 55 procent af klubbens kampe. Igen er der et krav om, at han skal spille mindst 45 minutter pr. kamp.
I en alder af 36 år er Lewandowskis situation en smule mere delikat. Selvom han stadig er en af verdens bedste angribere, kan hans alder begynde at indhente ham.
Hans form og professionalisme er dog velkendt, og hvis han fortsætter med at levere konsistente præstationer, vil hans kontrakt sandsynligvis blive forlænget automatisk.
Dog vil klubben skulle overveje, om det at stole på en 36-årig angriber i endnu en sæson stemmer overens med deres langsigtede strategi.
Gerard Martins situation er en smule anderledes end Martinez og Lewandowskis. Som 22-årig bliver den unge venstreback betragtet som en lovende spiller for fremtiden.
Hans kontrakt udløber også i juni 2025, men i modsætning til de andre to spillere er der ingen klausul om automatisk forlængelse. I stedet vil Martins fremtid afhænge af direkte forhandlinger mellem Barcelona og hans repræsentanter.
Han har for nylig fået en vigtig rolle af Hansi Flick, da han forventes at være reserve for Alejandro Balde i rollen som venstreback. Både klubben og spilleren er angiveligt ivrige efter at forlænge hans ophold, og forhandlinger forventes at blive indledt snart.