Nyt regnskab afslører dyster situation i Barcelona

Nyheder
torsdag, 03 oktober 2024 kl. 12:24
joan laporta mikrofon
FC Barcelona har afsløret deres seneste regnskab, hvilket har afsløret en meget dyster situation i den catalanske storklub.
Præsident Joan Laporta har hævdet, at FC Barcelona fortsat gør store fremskridt med hensyn til deres lønloft, ligesom La Liga-præsident Javier Tebas også har rost dem for deres arbejde i de seneste transfervinduer.
Dog er den catalanske klub stadig et stykke fra at være inden for deres grænse, hvilket betyder, at der kan være lange udsigt til at nå i mål. Det er naturligvis ensbetydende med, at de er nødt til at foretage nye aftaler, hvis de vil have styr på deres økonomi.
La Liga annoncerede i starten af september, at Barcelonas lønloft var steget med over 100 procent siden januar i år. Det er nemlig blevet hævet fra blot 200 millioner euro til 426 millioner euro denne sommer, hvilket mange opfattede som betydelige fremskridt.
Men efter at have annonceret deres regnskabstal for 2023/24-sæsonen, oplyser Barcelona, at deres lønudgifter forventes at forblive omkring 500 millioner euro i 2024/25-sæsonen. Det betyder, at de er mindst 74 millioner euro fra den såkaldte 1:1-regel.
I praksis betyder det, at Barcelona fortsat vil være begrænset til kun at kunne bruge 60 procent af de penge, de tjener eller sparer, på at registrere nye spillere. Det kan ende med at få betydning i anden halvdel af sæsonen.
Dani Olmo og Pau Victor blev registreret under 'nødsituationsreglen' for skader, men både Ronald Araujo og Andreas Christensen vil være tilbage i januar. Det kan betyde, at Barca er nødt til at afregistrere Olmo og Victor, hvis de ikke får styr på deres økonomi.
Det nye regnskab viser derfor, at Barca kan være på vej ind i en dyster fremtid. Dog er det værd at nævne, at de arbejder på en ny aftale med Nike, der kan ende med at være meget indbringende for klubben.
Blandt andet har der været tale om en bonus i forbindelse med underskrivelsen af den nye aftale på 100 millioner euro, hvilket svarer til omtrent 750 millioner kroner. Det vil helt afgjort kunne hjælpe klubben med at vende tilbage til 1:1-reglen.