Nu er det slut: Barcelona-legende trækker sig tilbage

Nyheder
onsdag, 02 oktober 2024 kl. 20:21
iniesta messi busquets pique
Han har en meget lang karriere bag sig, men nu har han besluttet sig for, at det er tid til at trække sig tilbage.
For alle fodboldspillere kommer der en dag, hvor det bliver tid til at trække sig tilbage. I nogle tilfælde er det for tidligt, fordi de får spoleret karrieren af skader, mens andre får lov til at nyde en lang karriere.
En af dem, der kan glæde sig over at have haft en lang karriere som professionel fodboldspiller, men nu er klar til at stille støvlerne på hylden, er FC Barcelona-legenden Andres Iniesta.
Den ikoniske midtbanespiller har senest spillet i UAE for Emirates Club. Inden da tilbragte han fem år i Japan med Vissel Kobe, som han skiftede til i 2018, da han forlod Barcelona efter en meget en mindeværdig tid i klubben.
Iniesta, som trådte frem fra Barcas berømte La Masia-akademi sammen med spillere som Lionel Messi, Xavi og Sergio Busquets, nåede at spille hele 674 kampe for Blaugrana. Han hjalp klubben med at vinde ni La Liga-titler og fire Champions League-trofæer.
Med det spanske landshold opnåede Iniesta 131 landskamp. Desuden var han med til at vinde EM to gange, hvorfor han har et trofæskab, der er større end de flestes.
Desuden var han også med til at vinde VM i 2010, hvor han scorede et dramatisk mål i forlænget spilletid mod Holland i finalen. Men nu er den spanske playmaker klar til at indstille karrieren.
Ifølge Relevo vil Iniesta annoncere sin pensionering den 8. oktober - en dato, der matcher hans foretrukne trøjenummer.
Der har været tale om, at den tidligere Barca-stjerne skulle genforenes med Messi og Busquets i Inter Miami, men et skifte til Major League Soccer i USA bliver ikke en realitet for Iniesta.
I stedet er Iniesta fokuseret på at arbejde sig ind i trænerverdenen. Han har aldrig lagt skjul på, at han gerne vil se sin karriere føre ham tilbage til Catalonien, hvor han håber at stå i spidsen for klubben én dag.
"Selvfølgelig vil jeg gerne vende tilbage til Barca på et tidspunkt i mit liv, for det er sådan, jeg har det. Men jeg ved ikke hvornår eller hvordan lige nu, og det gør ingen andre heller. Vi må se, hvordan tingene udvikler sig i denne periode, og så ser vi, hvor vi står," sagde han ifølge GOAL.