Nye billeder giver første kig på renoveret Camp Nou med 104.000 pladser

Nyheder
torsdag, 05 september 2024 kl. 12:36
spotify camp nou
Barcelona-fans har fået et første kig ind i det renoverede Camp Nou, mens klubben fortsætter med projektet, der forventes at koste omkring 11 milliarder kroner.
La Liga-giganterne annoncerede i 2022, at de vil udvide stadionet fra 99.000 til 104.000 pladser. Der vil også være nye funktioner, som rulletrapper og et tag, samt en omdøbning i forbindelse med klubbens indbringende sponsorat med Spotify.
Barcelona planlægger at vende tilbage til deres hjemmebane i slutningen af 2024 efter at have spillet 18 måneder på Estadio Olimpico. Der vil dog kun være åbent for 60 procent af kapaciteten, som vil stige til mellem 90 og 95 procent næste sæson.
Fans har nu fået et indblik i, hvordan arbejdet skrider frem, da Barcelona har delt billeder og videooptagelser af stadionet. Virtuelle billeder blev også frigivet på en ny hjemmeside, der viser, hvordan stadionet vil se ud, når det er færdigt.
"Et sted hvor alt er muligt. Et sted at opleve nye måder at nyde sport og underholdning, styrke inklusion og integration med nabolaget. Et innovativt og banebrydende projekt," lød det ifølge The Sun i en opsummering af udviklingen.
spotify camp nou 1
"En omfattende forbedring for at booste klubbens vækst, sikre nye indtægtskilder og sikre organisationens fremtid."
Tidligere i år blev det afsløret, at der er tale om en gangbro, der vil give et fugleperspektiv over stadionet og byen fra tagets top. Dog må de, der ønsker at bruge 'skywalken', vente. Det bliver nemlig først åbnet, når taget er fuldt installeret, hvilket det først er i 2026.
Forbedringerne af stadionet forventes at give Barcelona lidt over 220 millioner kroner ekstra i indtægter hvert år. Det hele finder sted i en tid, hvor den spanske fodboldklub oplever en finansiel krise.
"Spotify Camp Nou skrider frem som planlagt, men vi vil ikke annoncere en specifik dato," sagde præsident Joan Laporta, da han gav en opdatering om stadionet på et pressemøde.
"Vi er overbeviste om, at det er realistisk (at flytte ind inden udgangen af 2024, red.). Selvom der opstår forhindringer, overvinder vi dem dagligt. Ønsket om at vende tilbage så hurtigt som muligt er absolut, og hvis der ikke opstår uforudsete ting, vil vi kunne være tilbage til nytår."
spotify camp nou 3