Nu bliver det lavet om: Marc Guiu-exit for konsekvenser i Barcelona

Nyheder
torsdag, 27 juni 2024 kl. 17:46
marc guiu
Marc Guiu spås en lys fremtid, men Barcelona har ikke formået at holde fast i ham. I stedet lyder det, at han er på vej til Chelsea.
Der er en klar forventning om, at Marc Guiu forlader Barcelona til fordel for Chelsea. Den engelske klub er klar til at aktivere hans frikøbsklausul på omtrent 45 millioner kroner, hvorfor kun de sidste detaljer mangler.
Det vidner om, at Barcelona er meget sårbare, når det kommer til forhandlinger om flere af deres unge spillere. Ganske vist har flere faktorer bidraget til Guius skifte til London, men frikøbsklausulen har spillet en stor rolle.
Dette problem blev bragt frem i lyset, da Deco overtog posten som sportsdirektør i Barcelona. Kontrakter med spillere fra klubbens ungdomsakademi indeholdt alle klausuler, der tillod dem at opsige deres tilknytning til Barcelona.
Guiu var ikke alene i dette henseende. Både Pau Cubarsi, Hector Fort og Fermin Lopez stod over for lignende situationer. Deco forhandlede hurtigt nye kontrakter på plads med dem alle og anerkendte den iboende risiko ved disse klausuler.
Desuden var markedsværdien af disse spillere væsentligt højere i alle fire tilfælde. Inden Cubarsi forlængede sin kontrakt, havde han en frikøbsklausul på 45 millioner kroner, mens hans markedsværdi var vurderet til at være cirka 185 millioner kroner, ifølge Transfermarkt.
Dette placerede ham i en stærk position i forhold til at forhandle en kontraktforlængelse på plads med klubben. Fermin havde en markedsværdi på 110 millioner kroner, mens Hector Fort og Marc Guiu hver især blev vurderet til 55 millioner kroner.
Deco sigter mod at håndtere denne situation proaktivt. Først planlægger han at øge størrelsen af deres frikøbsklausuler. Derudover har han foreslået at gøre dem variable, så de potentielt kan stige, hvis en spiller når et bestemt antal optrædener på førsteholdet.
Selvfølgelig skal disse justeringer stemme overens med spillerens løn, men målet er klart: at beskytte Barcelona mod interessen fra større europæiske klubber, der holder øje med de nye talenter fra La Masía.
Ved at implementere disse ændringer håber Deco bedre at kunne beskytte deres unge talenter og sikre, at klubben bevarer kontrollen over deres fremtid.