Nike og Barcelona forventes at færdiggøre aftale inden for to uger

Nyheder
fredag, 20 september 2024 kl. 8:05
joan laporta stadion
FC Barcelona arbejder fortsat på at færdiggøre deres aftale med Nike, som de har forhandlet om i lang tid.
Tidligere på ugen kom det frem, at FC Barcelona havde et møde med Nike tirsdag for at fremme forhandlingerne om en ny aftale. De to parter har været i gang med deres forhandlinger i flere måneder, men har endnu ikke nået en aftale.
Selvom forhandlingerne ikke er gået i stå, har forsinkelsen i at nå til enighed alvorligt påvirket Barcelona, der stadig er afhængig af den nye aftale for at forbedre klubbens økonomi.
Efter måneder uden fremskridt ser der dog ud til at være gode nyheder lige om hjørnet. Ifølge Mundo Deportivo skrider forhandlingerne mellem Barcelona og Nike frem, hvorfor der er forventninger om, at de snart er nået til enighed.
Juridiske rådgivere fra begge parter forventes at rejse i næste uge for at gennemgå fremtidige kontraktklausuler. Det er et klart tegn på, at den endelige aftale snart kan være på plads.
Dog præciserer den spanske avis, at aftalen kan tage længere tid end et par dage og måske ikke bliver officiel før om mindst to uger. Som det ser ud nu, er det dog heller ikke noget, der haster synderligt meget for den catalanske klub.
Men Barcelonas nye aftale med Nike kan i høj grad styrke klubbens økonomi, da man desperat arbejder på at vende tilbage til 1:1-reglen inden årets udgang.
Barca er på jagt efter en aftale på mindst ti år, der giver dem en stabil indtægtsstrøm på 670 millioner kroner pr. sæson. De kræver samtidig, at Nike betaler dem en bonus på næsten 750 millioner kroner ved indgåelse af den nye aftale.
Den catalanske storklub er ligeledes opsatte på at bevare rettighederne til BLM, der er deres egen merchandise-forretning, selvom Nike ønsker at få en procentdel af alle salg tilbage.
Det bliver interessant at se, hvordan de endelige detaljer i aftalen falder på plads, når de to parter færdiggør forhandlingerne. Hvis Barca skal have en chance for at foretage indkøb i januar, skal aftalen dog være på plads inden da.