Lionel Messi til Manchester City: Detaljer om Pep Guardiolas hemmelige møde med Messi afsløret

Nyheder
onsdag, 21 august 2024 kl. 16:09
lionel messi flag
Efter et seks timer langt møde med Manchester City-træner Pep Guardiola var Lionel Messi tæt på at skifte til den engelske klub.
Pep Guardiolas forfremmelse fra træner for Barcelona B til førsteholdet i 2008 markerede starten på et formidabelt partnerskab, der stadig er enestående den dag i dag.
Under den innovative træner blomstrede den unge Messi. På dette tidspunkt var han allerede anerkendt som et stort talent. Sammen vandt de alle mulige trofæer i løbet af deres fire år sammen.
Muligheden for, at de to Barcelona-legender skulle genforenes, virkede næsten utænkelig - især i det nordlige England. Men det var præcis, hvad der næsten skete i sommeren 2020, da Messi var tæt på at skrive under med Manchester City.
Mens Messis faktiske skifte til PSG året efter sendte chokbølger gennem fodboldverdenen, ville en overgang til verdens største liga og træner have været en sensation.
Dette er historien om, hvordan en simpel WhatsApp-besked og en seks timer lang samtale næsten førte til en af århundredets mest betydningsfulde transfers.
Messi var tæt på skifte
Ifølge et uddrag fra en ny bog om Guardiolas tid i Manchester City af Marti Perarnau, var Sergio Agüero katalysatoren for noget potentielt banebrydende. Det skriver det britiske medie Daily Mail.
Den daværende City-angriber sendte en overraskende WhatsApp-besked til sine holdkammerater i slutningen af 2019/20-sæsonen, hvor han skrev: "Noget stort kan være på vej. Leo har lige spurgt mig, hvor længe Pep har på sin kontrakt."
Guardiola, der stadig var skuffet efter en nedslående sæson, hvor hans hold tabte Premier League-titlen til Liverpool og tabte til Lyon i Champions League, tænkte først ikke meget over Agüeros besked.
Da han senere landede i Barcelona i et privatfly, så han en ny besked på sin telefon fra Messi selv: 'Hej Pep. Hvordan har du det?'. Parret mødtes dagen efter - kl. 12 den 18. august 2020 - i Guardiolas hus.
I 2016, mens Messi stod over for anklager om skattesvig i Spanien og en potentiel fængselsstraf, havde han leget med tanken om at slutte sig til City. Hans far og repræsentant Jorge satte mødet op med Guardiola, men Messi virkede til at mangle reel interesse for et skifte til England.
Fire år senere var Messis holdning meget anderledes på grund af hans vrede mod Barcelona. Et ydmygende 8-2-nederlag til Bayern München i Champions League få dage tidligere havde bekræftet, at det var tid til at forlade klubben, som han havde kaldt sit hjem i to årtier.
Seks timer lang samtale
Under en seks timers samtale med City-træneren førte en mere moden og nu selvsikker Messi samtalen med Guardiola. Træt af uærlighed og forræderi fra Barcelonas ledelse, talte han, som om han vidste præcis, hvad han ville.
Guardiola opdagede også, at Messi havde stor viden om fodbold uden for Spanien og diskuterede emner som Liverpool, Bayern, Antonio Conte, Thomas Tuchel, Kevin De Bruyne, Citys nye indkøb og taktiske koncepter.
Guardiola forsøgte at forstå Messis tankegang og finde ud af, om han virkelig var klar til et skifte.
"Du ved godt, at det regner meget i Manchester, ikke?" spurgte Guardiola.
"Vi træner hårdt i Manchester," tilføjede Pep, men her svarede Messi bestemt: "Det generer mig ikke. Jeg er klar til hårdt arbejde."
Pep fortsatte: "Og jeg giver stadig lange taktiske oplæg. Måske vil du kede dig," hvilket fik den lille argentiner til at svare: "Jeg kan klare det. Jeg kan klare alt, du kaster efter mig."
"Leo, vi er begge meget ældre nu. Måske fungerer vi ikke sammen længere," sagde Guardiola, men helt uforstyrret svarede Messi: "Pep, jeg vil bare have chancen for at gøre store ting. Jeg føler, at jeg er klar til at præstere igen."
De to afsluttede endelig deres møde med et varmt kram klokken 18.30, hvor de begge var langt mere håbefulde om muligheden for en potentiel transfer.
Guardiola begyndte endda at planlægge, hvordan han ville bruge Messi ved sin tilbagevenden til Manchester, idet han troede, at Messi ville være mest effektiv tæt på midtercirklen, mens Citys andre stjerner kæmpede om boldbesiddelse.
Forhandlingerne kollapsede
Men lige da resten af City-spillerne begyndte at blive spændte, faldt forhandlingerne sammen, da Messis far Jorge indgik en ny etårig aftale med Barcelona. Drømmen om en genforening mellem Pep og Leo blev knust.
Guardiola dvælede dog ikke ved fortiden og vendte stærkt tilbage den følgende sæson for at vinde sin tredje Premier League-titel.
Messi kom senere til at fortryde sin beslutning, idet han fældede tårer, efter at han blev tvunget væk fra Barcelona på grund af klubbens økonomiske vanskeligheder. Her sluttede han sig til PSG i en periode, som han senere indrømmede var den værste i sin karriere.