Lamine Yamal vil have ny kontrakt: Manchester City er hans 'præference' ved uenighed

Nyheder
mandag, 22 juli 2024 kl. 13:08
lamine yamal 7
FC Barcelona evaluerer Lamine Yamals kontraktsituation, hvilket de skal gøre med omhu. I værste fald kan det ende med at skubbe ham til Manchester City.
Lamine Yamal har et krav om, at FC Barcelona tilbyder ham en ny kontrakt, da hans nuværende aftale udløber om to år.
Den 17-årige blev kåret som den bedste unge spiller ved EM efter at have hjulpet Spanien med at vinde turneringen. Det gjorde han blandt andet ved at lægge op til Nico Williams mål i finalesejren over England.
Han fyldte 17 år dagen før finalen i Berlin og er sandsynligvis den mest talentfulde 16-årige i fodboldens historie. Barcelona står derfor med en juvel i hænderne, efter at have produceret endnu en spektakulær spiller fra La Masia.
Han er allerede 895 millioner kroner værd ifølge Transfermarkt, efter at have scoret syv mål og leveret 10 oplæg i 50 kampe på tværs af alle turneringer for Barcelona sidste sæson. Desuden lyste han op for Spanien ved EM.
Barcelona er kendt for at have økonomiske problemer, men de overvejer absolut ikke at sælge Yamal. Klubbens præsident Joan Laporta har endda tidligere hævdet, at han har afvist et bud på omkring 1,5 milliarder kroner.
Ikke desto mindre er han Barcelonas fremtid og kan vise sig at blive en af verdens bedste spillere. Givet Yamals storebetydning for Hansi Flicks hold, skulle man forvente, at de arbejder på en kontraktforlængelse, da hans nuværende aftale udløber i 2026.
Ifølge Football365 er dette noget, Yamal og hans far har fokus på. Den 17-årige kantspiller er ivrig efter at blive i Barcelona, men klubben ved, at han kunne spille andre steder snart, 'hvis hans krav ikke bliver opfyldt'.
Han ønsker med rette en forbedret aftale, der 'reflekterer hans voksende betydning', hvis han skal fortsætte i klubben. Det lyder, at Barcelonas bestyrelse nøje må 'evaluere, hvordan de skal reagere på denne anmodning' midt i en 'økonomisk og sportslig omstrukturering' i klubben.
Teenagerens far, Mounir Nasraoui, har allerede en idé om, hvor han kunne ende, hvis de ikke når til enighed med den catalanske gigant. Real Madrid er kategorisk udelukket. Dog er Paris Saint-Germain og Manchester City foretrukne destinationer.
"I tilfælde af at Barcelona ikke accepterer Lamine Yamals betingelser for at fortsætte i klubben, har spillerens far, Mounir Nasraoui, allerede flere muligheder i tankerne, hvis hans søn skal forlade Blaugrana-holdet," skriver Football365, og fortsætter:
"Mounirs præferencer i et hypotetisk scenarie, hvor Lamine Yamal ikke fortsætter i Barca, er Manchester City og PSG. Real Madrid er en mulighed, som hverken far eller spiller overvejer som et muligt hold at spille for."