Lamine Yamal sætter ny rekord med Ballon d'Or-nominering

Nyheder
søndag, 08 september 2024 kl. 9:44
lamine yamal rayo
Lamine Yamal kan bryste sig af at være en af de 30 nominerede spillere, der er med i kampen om at vinde årets Ballon d'Or-pris.
France Football har afsløret en liste over 30 spillere, der er nomineret til dette års udgave af Ballon d'Or-prisen.
Blandt de nominerede var Lamine Yamal, der havde en spektakulær debutsæson for Barcelona i en alder af kun 16 år.
Han var konstant til stede for catalanerne gennem hele 2023/24-sæsonen og spillede også en hovedrolle i Spaniens EM-succes hen over sommeren. På grund af dette var Ballon d'Or-nomineringen nærmest uundgåelig.
Ifølge den spanske avis SPORT er der også en anden grund til, at Yamals nominering er imponerende. Han har sat endnu en rekord ved at blive nomineret til den eftertragtede pris.
Den spanske avis skriver, at han er den yngste spiller nogensinde, der er nomineret til Ballon d'Or, da nomineringen fandt sted i en alder af kun 17 år og 53 dage.
Den tidligere rekord, som blev sat af Kylian Mbappé, er blevet slået med stor margin, da Real Madrid-stjernen var 18 år og 293 dage gammel, da han blev nomineret tilbage i 2017.
Der er ingen tvivl om, at denne nominering vil være den første af mange for Yamal i hans karriere. Der er også en stor forventning om, at Barcelona-sensationen kommer til at vinde prisen på et tidspunkt.
Det er også værd at nævne, at han er blevet nomineret til Kopa Trophy-prisen. Den bliver også uddelt til France Football, men gives til den bedste unge spiller under 21 år.
Han har rigtig gode chancer for at løbe med sejren ved denne pris. Han er dog ikke favorit til at vinde Ballon d'Or-prisen, selvom han har spillet en god sæson.
Derimod er det Rodri fra Manchester City og Vinicius Junior fra Real Madrid, der er blevet nævnt som de største favoritter.