Lamine Yamal er favorit til at vinde prestigefyldt pris

Nyheder
torsdag, 04 juli 2024 kl. 9:18
lamine yamal 6
Den kun 16-årige Barcelona-stjerne er blevet udpeget som favorit til at vinde den prestigefyldte pris.
Lamine Yamal har etableret sig som en fast del af startopstillingen i Barcelona. På det seneste har han også skabt bølger ved EM med en række imponerende præstationer.
Yamal kan også bryste sig af at være den spiller, der har haft den største værdiøgning i 2023/24-sæsonen. Ifølge Transfermarkt er hans værdi steget med hele 90 millioner euro, svarende til 670 millioner kroner.
Men Yamals år kan blive endnu bedre, da Barcelona-angriberen anses som favorit til at vinde den prestigefyldte Golden Boy-pris. Ifølge Mundo Deportivo er afstemningen til Golden Boy-prisen allerede begyndt, og alt tyder på, at Yamal kommer til at vinde det eftertragtede trofæ.
Den unge kantspiller er klar til at efterfølge Jude Bellingham, hvorfor han kan tilføje endnu et kapitel til Barcelonas nylige dominans, når det kommer til talentudvikling.
Yamals driblinger, lynhurtige tempo og skarpe afslutninger har skilt ham ud i et felt med konkurrenter som Joao Neves, Warren Zaire-Emery og Alejandro Garnacho.
Hvis hans præstationer i EM ikke er nok, har Yamal været involveret i 17 mål for Barcelona i den forgangne sæson. Det gør ham til den ubestridte leder i kapløbet om Golden Boy. Golden Boy-prisen har de seneste år været tildelt til flere Barcelona-stjerner, da Pedri og Gavi vandt prisen i hhv. 2021 og 2022.
Selv på årets liste er Yamal kommet i fint selskab med andre nominerede fra Barcelona, herunder Pau Cubarsi og Vitor Roque. Sidste år blev Alejandro Balde nummer to, men Yamal ser ud til at være klar til at hente prisen til Barcelona i år.
Det vil naturligvis være prikken over i'et på en helt formidabel sæson for den unge stjerner. Han er blevet spået en stor fremtid og forventes at fortsætte sin udvikling næste sæson.