Kold luft: Xavi og Joan Laporta nægter at tale sammen

Nyheder
fredag, 11 oktober 2024 kl. 14:26
xavi hernandez
Alt tyder på, at der er kold luft mellem Xavi Hernandez og Joan Laporta, da de nægtede at tale sammen i forbindelse med Andres Iniestas pressemøde.
En stor del af spansk fodbold samledes tirsdag for at tage afsked med Andres Iniestas professionelle karriere, da FC Barcelona-legenden annoncerede sin pensionering.
Blandt de tilstedeværende var Barcelona-præsident Joan Laporta, som var ledsaget af sin rådgiver og højre hånd Enric Masip. Tidligere Barca-træner Xavi Hernandez, som har været holdkammerater med Iniesta, var også til stede.
Mens fejringen hyldede Iniestas glorværdige karriere, var der fokus på en anden fortælling. Det blev nemlig bemærket, at en omhyggelig afstand blev holdt mellem Laporta og Xavi, skriver AS.
Der var stor forventning til et potentielt møde mellem Xavi og Laporta efter trænerens kontroversielle afsked fra klubben tidligere på året.
Deres sidste offentlige møde ved Sergi Robertos farvel i august var meget formelt og ceremonielt. Denne gang krydsede de overhovedet ikke hinandens veje, og kilder nævner forskellige ankomsttider, siddepladser og travle tidsplaner som årsager til det udeblevne møde.
Roden til deres anstrengte forhold stammer fra Xavis tumultariske afsked fra Barcelona. Selvom han oprindeligt havde indvilliget i at fortsætte, efter at have annonceret sin opsigelse måneder tidligere, forværredes situationen hurtigt.
Bristepunktet kom efter en pressekonference, hvor Xavi antydede, at uden betydelige ændringer i truppen ville det være 'praktisk talt utænkeligt' at konkurrere om titler det kommende år. Forholdet blev så anstrengt, at Laporta end ikke rejste med holdet til Sevilla den uge, og Xavi endte med at blive fyret.
Siden sin afsked har Xavi holdt sig tavs og valgt at tage et sabbatår, mens han overvejer sin fremtidige karriere. Dog har hans eftermæle i klubben været genstand for fortsat kritik fra flere sider.
Den nuværende Barcelona-stjerne Pedri har udtalt, at træningen under den nye træner Hansi Flick er 'mere intens og bedre', hvilket ikke er faldet i god jord hos Xavis tilhængere. PSG-træner Luis Enrique kritiserede også Xavis taktiske tilgang i sin dokumentar.
Laporta selv har sendt subtile stikpiller og rost Xavis efterfølger i Barcelona, Hansi Flick, for 'ikke at komme med undskyldninger'. Det manglende møde ved Iniestas afsked tyder på, at sårene fra Xavis afgang stadig er friske, og at begge parter tilsyneladende er tilfredse med at holde afstand.