Barca-stjerne har skabt flere chancer end nogen anden spiller i Europa denne sæson

Nyheder
torsdag, 10 oktober 2024 kl. 20:13
yamal raphinha
Flere af FC Barcelonas stjerner har præsteret på højt niveau i denne sæson, men især én spiller har været effektiv i forhold til at skabe chancer for den spanske klub.
FC Barcelona-stjernen Raphinha fører an i de fem største ligaer i Europa, når det kommer til at skabe chancer i denne sæson. Derfor er det svært at komme udenom, at han har fået en rigtig god start på denne sæson.
Raphinha er ganske enkelt i gang med en fremragende start på 2024/25-sæsonen. Under den nye cheftræner Hansi Flick har brasilianeren vist sig som en genfødt spiller - både i en central rolle og som venstrekant.
Dette har resulteret i 11 direkte målinvolveringer på tværs af alle turneringer, som er fordelt på seks mål og fem oplæg. Men det er vigtigt at slå fast, at det bestemt ikke kun er her, at han har formået at udmærke sig.
Raphinhas seneste kreative præstation kom i weekenden, hvor han leverede to oplæg til Robert Lewandowskis hattrick i en komfortabel sejr over Alavés. I den forbindelse cementerede Raphinha sin position øverst på listen over en særlig bemærkelsesværdig statistik.
Ifølge Opta har Raphinha skabt intet mindre end 39 målgivende chancer for Barcelona på tværs af alle turneringer denne sæson (med 5 oplæg), hvilket er flest af alle spillere i de fem største europæiske ligaer.
Den brasilianske stjerne har fået stor ros for sine præstationer i denne sæson, hvor han har formået at hæve sit niveau markant. Derfor står det også i skarp kontrast til den seneste sæson, hvor han havde svært ved at finde sit niveau.
Af denne grund var der også en del rygter om, at han kunne blive solgt denne sommer. I takt med, at han er blevet vigtigere og vigtigere for Barca, har det dog ændret sig. Nu har klubben valgt at skrue hans pris gevaldigt op for at holde andre klubber væk.