Joan Laporta advares mod at overskride grænse i samarbejdet med Nike

Nyheder
søndag, 15 september 2024 kl. 11:01
joan laporta 1
Joan Laporta og co. arbejder på en ny aftale med Nike, men er blevet advaret mod at 'overskride en grænse' i det nye samarbejde.
Torsdag blev det bekræftet af La Liga, at FC Barcelonas nye indkøb, Dani Olmo og Pau Victor, kun er registreret indtil slutningen af december.
Det betyder, at klubben skal finde penge til at registrere dem permanent uden at benytte nødreglen for skader. Mange forventer, at disse penge kan komme fra en ny sponsoraftale med Nike, men der er bekymringer om, hvad aftalen vil indebære.
Nike og Barcelona forhandler om en ny aftale, selvom der stadig er fire år tilbage af den nuværende kontrakt. En stor bonus kan give Barcelona mere likviditet med hensyn til deres lønloft.
Det blev dog rapporteret af Bar Canaletes mandag, at Barca Licensing and Merchandising (BLM), der er et af klubbens datterselskaber, der sikrer brandingindkomst fra hele verden, kan blive inkluderet i aftalen for at gøre den mere attraktiv.
Økonom Marc Ciria i Roig holdt et pressemøde sammen med Ivan Cabeza torsdag med titlen 'Digitale løsninger for Barcelona'. Han forklarede, at Barcelona stadig er fanget i en ond cirkel, hvor de bruger mere, end de tjener.
De udtrykte også tvivl om, hvorvidt Barcelona ville kunne levere sorte tal for 2023/24-sæsonen uden at sælge aktiver. Ciria advarede dog kraftigt mod at bruge BLM som en brik i forhandlingen om en potentiel aftale med Nike.
"Det, der gør mig bekymret, er, at BLM bruges som brik i forhandlingen. Det bør være en rød linje. Enten udnytter vi forretningsmulighederne og bevarer dem, eller også vil andre drage fordel af dem," sagde han til Mundo Deportivo.
Én ting er dog sikkert, og det er, at Barca stadig kæmper med deres økonomi. Derfor er de nødt til at gøre noget, hvis de vil have muligheden for at lege med på transfermarkedet næste år.