Hvor er de nu? 6 spillere Barcelona købte samme år Lamine Yamal blev født

Nyheder
fredag, 09 august 2024 kl. 17:28
lamine yamal 6
Lamine Yamal blev født i 2007, og samme år købte FC Barcelona seks spillere. Hvor er de seks spillere henne i dag? Få svaret her.
Lamine Yamal blev født i sommeren 2007, og det samme blev en række spillere hentet til FC Barcelona. Her tager vi et kig på, hvor de seks spillere befinder sig henne i dag.
Man kan roligt sige, at Yamal har taget verden med storm siden sit gennembrud sidste år. Derfor vil de færreste blive overraskede, hvis han har set op til nogle af disse Barcelona-stjerner som barn.
Her er de seks indkøb, Barcelona lavede i sommeren 2007, og hvor disse spillere er i dag.
Thierry Henry
Efter at have nydt otte år i Arsenal skiftede Henry til Barcelona i sommeren 2007. Hans tid i Spanien var kort, men god. Den franske stjerne formåede at vinde syv trofæer i løbet af sin tre-rige periode i klubben.
I dag arbejder han som træner for Frankrigs U21-landshold, hvor han er ansvarlig for at udvikle kommende franske stjerner.
Du kan også finde ham som ekspert på CBS Sports, hvor han er meget underholdende at se. Her danner han et nærmest ikonisk hold sammen med Micah Richards, Kate Abdo og Jamie Carragher.
Yaya Toure
Barcelona hentede den ivorianske landsholdsspiller samme sommer, selvom han først nåede sit absolut højeste niveau i karrieren, da han sluttede sig til Manchester City nogle år senere.
For at være fair over for Toure, var han stadig fremragende i Barcelona-trøjen, og han spillede en nøglerolle i klubbens Champions League-sejr i 2009.
Efter at have lagt støvlerne på hylden i 2019 har Toure siden forfulgt en trænerkarriere, og han er nu assistenttræner for Saudi-Arabiens landshold.
Eric Abidal
Franskmanden ankom fra Lyon i sommeren 2007, og han viste sig at være en nyttig spiller i løbet af sine seks år i klubben.
I 2011 blev han diagnosticeret med en tumor i leveren, men han formåede at komme sig efter operationen i tide til at spille alle 90 minutter i Champions League-finalen mod Manchester United samme år.
Den alsidige franske stjerne lagde støvlerne på hylden i 2014, og han har været ret aktiv i fodboldverdenen siden da.
Han vendte tilbage til Barcelona i sommeren 2018 for at arbejde som klubbens sportsdirektør, selvom han blev fyret nogle år senere. Det skete efter Barcelonas ydmygende 8-2-nederlag til Bayern München.
Gabriel Milito
Barcelona betalte næsten 125 millioner kroner for at hente den argentinske forsvarsspiller fra Real Zaragoza i 2007, men det viste sig ikke at være en stor succes for den catalanske klub.
Han spillede i alt 75 kampe for klubben over fire sæsoner, men Militos tid i Camp Nou blev afbrudt af skader.
Efter at have pådraget sig en korsbåndsskade i maj 2008, gik han glip af hele sæsonen 2008-09, som til sidst endte i en treble for Pep Guardiolas hold.
I dag er han 43 år gammel og arbejder som fodboldtræner. For tiden står han i spidsen for det brasilianske hold Atletico Mineiro.
Giovani dos Santos
Samme sommer, som Yamal blev født, blev Dos Santos forfremmet til førsteholdet efter at have imponeret for Barcelona B.
Han tilbragte kun én sæson på Barcelonas førstehold, før Tottenham hentede ham. Dos Santos spillede for i alt ni klubber i løbet af sin karriere. Den længste periode var i MLS, hvor han spillede for LA Galaxy.
Efter at have været uden klub i omkring to år, tog den 34-årige beslutningen om at trække sig tilbage fra professionel fodbold sidste år.
"Jeg husker, at jeg så Giovani dos Santos, da han spillede for Mexico i en U16-turnering. Han lignede Ronaldinho, men en yngre version," sagde Ledley King til talkSPORT.
"Jeg sagde ikke: 'Gå ud og køb ham', men jeg tænkte bare for mig selv, at han ville blive en stjerne. Han endte med at komme til klubben, men det lykkedes ham ikke helt. Han var et stort talent."
Pedro
Ligesom Dos Santos blev Pedro også forfremmet fra Barcelona B samme sommer, som Yamal blev født. Der var store forventninger til ham, men han formåede ikke helt at leve op til dem.
Det kan hænge sammen med, at han nogle gange blev overset på grund af de superstjerner, han spillede sammen med. I hans bedste år var der dog ingen tvivl om, at han var en dygtig fodboldspiller.
I modsætning til alle andre på denne liste spiller han stadig professionel fodbold den dag i dag. Han er 37 år gammel og er på kontrakt i den italienske klub Lazio.