'Hemmelig' klausul udgør forhindring i Barcas jagt på Ter Stegen-afløser

Nyheder
torsdag, 26 september 2024 kl. 18:11
ter stegen monaco
FC Barcelona har sat jagten ind på en afløser for Marc-Andre ter Stegen, der har pådraget sig en skade, der holder ham ude resten af denne sæson.
Det er allerede blevet bekræftet af flere pålidelige kilder, at FC Barcelona forsøger at hente Wojciech Szczesny som erstatning for den skadede Marc-Andre ter Stegen.
Efter nøje overvejelser og en vurdering af alle muligheder har Barca valgt at fokusere på den 34-årige polske målmand, der annoncerede sin pensionering fra fodbold tidligere på sommeren efter at have afsluttet sin karriere i Juventus.
Blaugrana har været i kontakt med Szczesny og hans repræsentanter for at forhøre sig om en mulig tilbagevenden fra pensionering. Det er en mulighed, som han overvejer seriøst, lyder det.
Men der er en mindre forhindring, der skal overvindes, før en aftale kan færdiggøres, skriver SPORT.
Ifølge avisen blev Szczesny og Juventus i sommer enige om en 'hemmelig' klausul, da han forlod klubben og trak sig tilbage. Klausulen indebærer, at Juventus vil modtage et gebyr, hvis han underskriver med et hold på topniveau inden for en bestemt tidsramme.
Det blev indført i aftalen, fordi Szczesny stadig havde et år tilbage af sin kontrakt med Juventus, da han valgte at opsige den og annoncere sin pensionering.
"Min krop er stadig klar, men mit hjerte er ikke længere i det," sagde målmanden dengang.
Da det ikke var et naturligt udløb af hans kontrakt, ønskede Juventus at inkludere en 'lille' straf, hvis Szczesny skulle sætte sin underskrift på en kontrakt med et andet hold i de kommende måneder.
Det betyder, at Barca nu er nødt til at få den polske målmand til at afklare denne klausul med Juventus, før de kan fortsætte deres bestræbelser på at nå en aftale med ham.
Det er endnu uvist, om forhandlingerne mellem målmanden og Juventus vil tillade, at klausulen bliver annulleret, eller om Szczesny er nødt til at betale den. I sidstnævnte tilfælde er det også nødvendigt at se, om Barca kommer til at dække en del af denne betaling.
På trods af en række betingelser for at tilslutte sig klubben, ser Szczesny muligheden for at skrive kontrakt med Barcelona i et positivt lys. En af betingelserne er, at han vil være startende målmand.
SPORT rapporterer dog, at veteranen forstår, at han muligvis ikke får en startplads med det samme. Men han er sikker på, at han med sin erfaring og sine meritter kan blive førstemålmand, når han er tilbage i topform.
På nuværende tidspunkt er der ikke en aftale mellem Szczesny og Barca, men han er villig til at acceptere et tilbud. Dog er han og Juventus nødt til først at løse det kontraktmæssige problem, før de kan gå videre.