Barcelona efterladt i uvished om Frenkie de Jong

Nyheder
tirsdag, 24 september 2024 kl. 20:25
frenkie de jong 4
FC Barcelona er blevet efterladt i uvished om Frenkie de Jong, hvis situationen har været bekymrende på det seneste.
Frenkie de Jongs skadesituation er mildest talt mærkelig og har efterladt klubbens lægestab og ledelse i vildrede. Den hollandske midtbanespiller blev skadet tilbage i april mod Real Madrid, og det var forventet, at han ville være ude i seks til otte uger med en mulig tilbagevenden ved EM.
Da den europæiske turnering begyndte, stod det dog klart, at han var langt fra at være i sin bedste form. Landstræner Ronald Koeman valgte derfor at udelade ham fra truppen. På daværende tidspunkt blev det dog betragtet som en normal forsinkelse af hans comeback.
25 uger efter hans skade, har Barcelona fortsat ingen klarhed over, hvornår midtbanespilleren kan vende tilbage til banen. Det har naturligvis medført, at de er seriøst bekymrede for hans situation, ifølge den spanske avis AS.
Midtbanestjernen vendte faktisk tilbage til holdtræning sidste mandag og menes at følge fremgang i forhold til den skadede ankel. Dog har han endnu ikke gennemført en hel træningssession med holdet, og han føler sig stadig ikke på 100%.
Optimistisk set kan De Jong måske nå at blive en del af Barcelonas trup til kampen mod Getafe onsdag, men det afhænger helt af, hvordan han har det. Indtil videre er der stadig ingen fastlagt dato for, hvornår klubben kan bekræfte hans tilgængelighed.
De Jongs bizarre skade giver ham forskellige fornemmelser fra dag til dag, og hans genoptræning ser ikke ud til at bevæge sig i den retning, klubben ønsker. Lægerne siges også at være forbløffede over hans uregelmæssige bedring.
Barcelona bad ham om at overveje en operation, men De Jong afviste straks denne mulighed og nægtede at blive opereret. Det konservative behandlingsforløb ser dog heller ikke ud til at have haft den ønskede effekt.
Ifølge AS har Hansi Flick mødtes flere gange med hollænderen for at få opdateringer om hans situation og opfordrer ham til at gøre en indsats for at vende tilbage snart. Holdet har brug for ham på grund af deres skadeskrise, da både Gavi, Marc Bernal, Fermin Lopez og Dani Olmo også er skadet.