Har verdens syvende mest værdifulde trup: Så meget er Barca-truppen værd

Nyheder
torsdag, 12 september 2024 kl. 19:36
olmo cubarsi yamal
Selvom FC Barcelona har økonomiske vanskeligheder, betyder det ikke, at den samlede værdi af spillertruppen ikke befinder sig i den høje ende.
På trods af igangværende økonomiske udfordringer og problemer med lønloftet, er FC Barcelona fortsat en af verdens mest magtfulde fodboldklubber, når det kommer til spillernes markedsværdi.
Ifølge data fra Transfermarkt har Barcelonas trup en samlet markedsværdi på 875,4 millioner euro, hvilket gør dem til den syvende mest værdifulde klub i verden. Dette beløb svarer til lidt over 6,5 milliarder kroner.
Barcelonas trup inkluderer nogle af de mest værdsatte spillere i hele verden, herunder Lamine Yamal, Gavi, Pedri, Frenkie de Jong og Ronald Araujo, der befinder sig i toppen af listen.
Ifølge Transfermarkt lyder Lamine Yamals nuværende markedsværdi på 120 millioner euro (895 millioner kroner), hvilket gør ham til den mest værdifulde spiller i Barcelonas trup.
Yamals betydelige værdistigning siden EM har skubbet ham ind i top-10 over verdens mest værdifulde spillere.
Gavi, som i øjeblikket er ved at komme sig over en korsbåndsskade, er vurderet til 90 millioner euro (670 millioner kroner), mens Pedris markedsværdi er 80 millioner euro (595 millioner kroner). Samtidig er både De Jong og Araujo vurderet til 70 millioner euro (520 millioner kroner).
Sommerindkøbet Dani Olmo er værdisat til 60 millioner euro (450 millioner kroner), mens den nyankomne Pau Victor har en markedsværdi på 1,5 millioner euro (11 millioner kroner) - en af de laveste i truppen.
Denne værdiansættelse afspejler det enorme talent og potentiale i Barcelonas trup, på trods af de økonomiske forhindringer, klubben står overfor.
Til sammenligning fører Real Madrid listen med en samlet værdi på 1,32 milliarder euro (9,8 milliarder kroner) og er den eneste spanske klub, der ligger foran Barcelona.
Deres trup inkluderer spillere med nogle af de højeste markedsværdier i verden, herunder Kylian Mbappe, Vinicius Jr. og Jude Bellingham, som hver især er vurderet til 180 millioner euro (1,3 milliarder kroner).
Manchester City ligger som nummer to med en samlet markedsværdi på 1,2 milliarder euro (8,9 milliarder kroner), mens Arsenal er nummer tre med en samlet værdi på 1,09 milliarder euro (8,1 milliarder kroner).