Hansi Flick kræver, at alle Barcelona-spillere deler 'bizar' oplysning under lægetjek

Nyheder
tirsdag, 16 juli 2024 kl. 17:13
hansi flick 6
Hansi Flick har fremsat en 'bizar' anmodning til alle Barcelona-spiller i forbindelse med deres lægetjek før sæsonstart, ifølge en ny rapport.
Den tidligere Bayern München- og Tyskland-træner startede sin første træning i Barcelona i sidste uge, men har endnu ikke haft mulighed for at sætte sit præg på truppen.
Et problem, der opleves af trænere og klubber i Europas store ligaer er, at de fleste spillere ikke er tilgængelige til sæsonopstarten. Det skyldes, at de konkurrerer, eller har konkurreret, ved EM eller Copa America.
Kun ni seniorspillere var tilgængelige for Flick på hans første dag, hvoraf midtbanespiller Oriol Romeu tilmed var den mest bemærkelsesværdige af dem.
Ifølge AS har Barcelona-spillerne allerede gennemgået de sædvanlige lægetjek før sæsonstart, som traditionelt består af fire sektioner - inklusive blod- og urinprøver samt kardiologiske tests. Men Flick har insisteret på, at en femte måling tilføjes til tjekket: en tandundersøgelse.
Den tyske træner ønsker, at hver spiller indsender en 'tandrapport', hvorfor klubben har hyret en specialiseret tandlæge til at udføre tests. Selvom kravet måske virker lidt mærkeligt på papiret, er der en videnskabelig årsag bag det.
Ifølge AS har en undersøgelse, der blev udført for flere år siden, vist, at 77% af britiske fodboldspillere havde tandkødsbetændelse, og at 80% led af parodontal sygdom. Mundinfektioner er direkte blevet forbundet med visse skader i flere studier.
Harley Street Dental Studio, der arbejder med Premier League-klubber i London, har hævdet, at 7% af fodboldspillere siger, at tandproblemer påvirker deres præstation på banen.
"Dit kæbebid spiller en nøglefaktor i den samlede kropsholdning af hoved, nakke og rygsøjle. Dårligt bid kan skyldes mange ting, herunder tandtab, nedbrudte tænder og dårlig positionering af tænder. Uden ideel kropsholdning kompromitteres en atlets styrke, kraft, balance og bevægelsesfrihed," lyder det.