En statistisk gennemgang: Sådan klarede Barcelonas debutanter sig mod Valencia

Nyheder
tirsdag, 20 august 2024 kl. 11:37
marc bernal valencia
FC Barcelona havde flere spillere med i truppen til opgøret mod Valencia, som fik sin debut i La Liga.
FC Barcelonas 2-1-sejr over Valencia var bemærkelsesværdig af flere grunde. For det første markerede det Hansi Flicks første officielle sejr som cheftræner i den catalanske storklub.
For det andet var det en vigtig dag for klubbens ungdomssystem, da tre unge spillere fik deres debut på førsteholdet. Denne kamp fremhævede ikke kun potentialet i La Masia, men også Flicks tillid til de unge spillere.
På denne mindeværdige lørdag debuterede tre lovende talenter fra Barcelonas ungdomsrækker på førsteholdet: Marc Bernal (17 år), Gerard Martin (22 år) og Pau Victor (22 år).
Derudover startede Marc Casado (20 år) også på banen i kampen, men han havde tidligere debuteret under Xavi Hernandez i sidste sæson.
I alt var syv spillere fra La Masia involveret, hvilket understreger Flicks engagement i at udvikle unge talenter frem for at stole tungt på eksterne indkøb.
I den første ligakamp mod holdt Flick fast i sit fokus på de unge spillere, hvilket viste sig at være en strategisk beslutning. Herunder kan du læse om, hvordan talenterne klarede sig.
Marc Bernals præcise afleveringer
Bernal var exceptionel i sin debut - især med hensyn til præcision i afleveringer. Efter en udfordrende præstation i Joan Gamper Trophy-kampen, hvor en mistet bold førte til et mål, gjorde Bernal et stærkt comeback.
Mod Valencia havde han en imponerende afleveringsprocent på 94,2 %, idet han fuldførte 49 ud af 52 afleveringer. Dette var en bemærkelsesværdig præstation, givet den tid, han tilbragte på banen.
Bernal dannede et solidt partnerskab med Casado på midtbanen, hvilket har fået klubben til at genoverveje behovet for yderligere forstærkninger på den position. I en alder af blot 17 år viste Bernal sin parathed til førsteholdet.
Gerard Martin og Pau Victor
Gerard Martin og Pau Victor havde mindre indflydelse i form af spilletid, men bidrog stadig bemærkelsesværdigt.
Begge kom på banen i anden halvleg. Martin spillede næsten 30 minutter, mens Victor var på banen i blot fire minutter. Trods den begrænsede tid formåede Victor at skabe en målchance, hvilket vidner om hans potentiale.
Martin erstattede Alejandro Balde i det 65. minut, hvor den unge venstreback pådrog sig en mindre skade i låret.
I sin tid på banen fuldførte Martin 15 ud af 18 afleveringer (83%), leverede et vellykket indlæg, lavede en nøgleaflevering og spillede en lang bold, der skabte en væsentlig chance. Hans præstation var solid og viste hans evne til at træde til, når det er nødvendigt.
Victor, som erstattede Lamine Yamal i det 87. minut, fik sin officielle La Liga-debut. Selvom han tidligere var blevet indkaldt af Xavi uden at komme i kamp, var Victors form under sæsonopstarten fremragende.
Som kaptajn og topscorer på B-holdet scorede han 20 mål og lavede 6 oplæg i 39 kampe, hvilket fik Barcelona til at aktivere hans frikøbsklausul og hente ham i Girona.
Victor fuldførte en dribling, leverede 5 ud af 6 afleveringer (83%), vandt to dueller og var tæt på at assistere Robert Lewandowski med et velplaceret indlæg. Det fremhævede klart hans potentiale og færdigheder.