Ekspert foreslår Joan Laporta at hyre Xavi til overraskende rolle

Nyheder
søndag, 21 juli 2024 kl. 12:56
xavi hernandez
Xavi Hernandez er færdig som træner i FC Barcelona, men en ekspert har foreslået at hente ham tilbage i en ny rolle.
Det har været en sommer med store ændringer i Barcelona, hvad angår trænerstaben på tværs af forskellige hold. Xavi Hernandez blev afskediget som manager for førsteholdet, mens Jonatan Giraldez trådte tilbage som cheftræner for Barca Femeni.
Oscar Lopez forlod stillingen som træner for Barca Juvenil A, og nu er Rafa Marquez angiveligt klar til at forlade sin rolle som træner for Barcelona Atletic.
Kun måneder efter at have underskrevet en ny kontrakt, er den tidligere forsvarsspiller på vej til at sige farvel til Barca for at tage en stilling hos det mexicanske landshold på en seksårig kontrakt. De første to år kommer han til at være assistent for den nuværende manager, inden han overtager rollen.
På grund af Rafa Marquez' pludselige afgang, som forventes at blive gjort officiel inden længe, er Joan Laporta og co. i fuld gang med at finde en erstatning. Barca Atletic, som lige akkurat missede oprykningen til La Liga 2 sidste sæson, skal starte deres træning mandag.
Barcelona-ekspert Jesus Mancuer har nu fremsat et meget interessant og måske lidt usandsynligt forslag til, hvem der skal være ny cheftræner for Barca Atletic. Mancuer har foreslået, at Laporta og co. hyrer Xavi Hernandez som erstatning for Rafa Marquez som ny cheftræner for reserveholdet.
Laportas administration har tilsyneladende givet fortrinsret til dem med tidligere bånd til klubben, når det gælder trænerroller,idet de har ansat personer som Xavi, Marquez og for nylig Juliano Belletti til at overtage Juvenil A.
En hurtig tilbagevenden for Xavi efter den måde, hvorpå hans afgang blev håndteret af klubben, virker dog ekstremt usandsynlig. Klublegenden insisterede også ved sin afgang på, at han ønskede at tilbringe noget tid væk fra jobbet efter at have håndteret det intense pres i Barcelona i over to år.
Så på trods af Mancuers forslag, virker det næsten umuligt at se Xavi vende tilbage til klubben så hurtigt efter sin afgang - og ovenikøbet som træner for reserveholdet. Det ville være mere sandsynligt at se klubben forfremme Belletti, som fungerede som Marquez' assistent sidste sæson.