Efter Sergi Robertos afgang: Her er Barcelonas nye kaptajn

Nyheder
mandag, 12 august 2024 kl. 20:23
sergi roberto 2
FC Barcelona har udpeget en ny kaptajn, da Sergi Roberto har forladt klubben efter intet mindre end 14 sæsoner.
Det meste af sommeren har der været stor tvivl om Sergi Robertos fremtid. Der har både været forlydender om, at han ville få en ny kontrakt, men også, at han ikke vil få forlænget sit ophold i FC Barcelona.
Nu er der ikke længere tvivl om dette, da både Barcelona og Roberto har bekræftet hans afgang. Det har naturligvis skabt spekulationer om, hvem der skal overtage rollen som kaptajn i den catalanske storklub.
Ny kaptajn er valgt
Selvom der har været spekuleret en del i det, har Barcelona allerede valgt deres nye anfører. Derfor er der også en forventning om, at der officielt vil blive meldt ud om det i de kommende dage.
Ifølge Marca vil Robertos afgang fra klubben betyde, at der kommer til at ske en omrokering i truppen. Ifølge den spanske avis betyder det, at det bliver Marc-Andre ter Stegen, der overtage rollen som kaptajn.
Ter Stegen var viceanfører for Barcelona sidste sæson og bar ofte anførerbindet, da Roberto spillede en mindre rolle under Xavi Hernandez.
Fjerde anfører på fem år
Det betyder, at Barcelona får deres fjerde faste anfører på fem år. Den spanske klub håber, at den tyske stjerne kan udnytte sin erfaring i de kommende måneder som deres ubestridte nummer ét.
Ter Stegen er den spiller, der har været længst tid i klubben, da han blev hentet i Borussia Mönchengladbach i 2014. Han har været med til at vinde fem La Liga- og fem Copa del Rey-titler samt en enkelt Champions League-titel.
Nu er han klar til at tage endnu mere ansvar i den catalanske klub, da han fra 2024/25-sæsonen kommer til at være kaptajn for resten af mandskabet.