Disse 4 Barcelona-talenter kan få deres gennembrud i 2024/25-sæsonen

Nyheder
tirsdag, 20 august 2024 kl. 18:44
pau victor joan gamper
FC Barcelona råder over flere store talenter, men især fire spillere står til at få deres helt store gennembrud i denne sæson.
FC Barcelona er kendt verden over for at udvikle superstjerner. Det mest kendte eksempel er Lionel Messi, men Xavi, Andres Iniesta, Carles Puyol og Pep Guardiola er også globale legender.
I de senere år er Barcelona fortsat med at udvikle talenter fra La Masia. Nogle har været store succeser, som Lamine Yamal, Gavi og Pau Cubarsi. Andre, som Alejandro Balde og Fermin Lopez, er solide førsteholdsspillere.
Ikke alle lykkes, da Ansu Fati f.eks. engang blev spået en stor fremtid. Med flere nye lovende spillere, der er blevet forfremmet til førsteholdet eller tæt på at blive det, kan der være flere gennembrud på vej.
Barcelona havde ikke mange centrale midtbanespillere ved sæsonstart, da Pedri, Frenkie de Jong og Gavi alle var skadet i varierende længde. Det betyder, at der er masser af muligheder for en som Marc Bernal, der fyldte 17 år i maj, til at gøre krav på en plads.
Bernal minder mere om Sergio Busquets eller Rodri end Gavi eller Pedri. Han startede inde i Joan Gamper Trophy-kampen sammen med den mere erfarne Barca B-holdkammerat Marc Casado og spillede også i La Liga-åbningen mod Valencia.
Der går rygter om, at Barca vil vælge mellem at sætte deres lid til Bernal eller forsøge at hente N'Golo Kante.
Efter at have tilbragt sidste sæson hos Barca B, hvortil han var udlejet fra Girona, er Pau Victor nu permanent i klubben og er blevet registreret i førsteholdstruppen denne sæson.
Den 22-årige angriber scorede 18 ligamål for andetholdet i 2023/24-sæsonen og forventes at have en stor indflydelse, nu hvor han er blevet bedt om at tage skridtet op til førsteholdet.
Barca har ikke kunnet få flere af de store transfermål, de ønskede, så der er masser af muligheder for en spiller som Victor.
En anden ung spiller, der har fået en plads på førsteholdet denne sæson, er Pablo Torre, som er tilbage fra et lejeophold i Girona.
Han startede ikke mange kampe for Barcas catalanske naboer, men formåede stadig at få 29 optrædener i La Liga, da Girona overraskede ved at kvalificere sig til Champions League.
Torre har tidligere spillet 13 gange for Barcelona, hvilket var tilbage i 2022/23-sæsonen, men det kan ændre sig i denne sæson.
Hector Fort
Barcelona har ikke en anerkendt højreback på førsteholdet, og det er her, at den 18-årige Hector Fort kommer ind i billedet.
I store dele af sidste sæson blev Jules Kounde tvunget til at dække positionen, mens Ronald Araujo også dækkede ind. Joao Cancelo er ikke længere i klubben, og det ser ikke ud til, at han vender tilbage. Sergi Roberto er også væk.
Fort begyndte at få sin chance under Xavi sidste sæson - både som højre- og venstreback. Han bidrog med to oplæg på tværs af sine syv La Liga-optrædener.