De 10 Barcelona-spillere med flest mål efter 100 kampe siden 2000

Nyheder
tirsdag, 17 september 2024 kl. 19:20
maalscorere barca
FC Barcelona har haft mange effektive målscorere siden 2000. Faktisk så mange, at Lionel Messi kun indtager en 10.-plads på listen.
Barcelona har altid været hjemsted for nogle af fodboldens største angribere, men antallet af mål siden 2000 har været på et helt andet niveau.
Uanset hvor god en spiller er, er det et helt andet pres at skrive under med Blaugrana og starte med at score mål for klubben. Nogle spillere tager tid om at finde deres fodfæste, mens andre aldrig rigtigt kommer i gang.
Men ikke denne gruppe. Her kan du læse om de 10 spillere, der har scoret flest mål for Barcelona i deres første 100 kampe siden 2000.
10. Lionel Messi - 41 mål
Her er man nødt til at huske den alder, han debuterede i, konkurrencen omkring ham, og det faktum at han ikke var en ren angriber. Men det er overraskende, at Messi lige akkurat sniger sig ind i top-10.
Han scorede et mål for førsteholdet i sin debutsæson i 2004/05 og nåede otte mål på tværs af alle turneringer den efterfølgende sæson. Hans indflydelse voksede kontinuerligt derefter - især i forhold til oplæg - men hans første sæson med over 20 mål for Barcelona kom først i 2008/09.
9. Pedro - 41 mål
Det føles som om Pedros tid i Barcelona fra 2008 til 2015 er blevet massivt undervurderet. Den spanske kantspiller scorede det samme antal mål som Messi i sine første 100 kampe for klubben, efter han kom op på førsteholdet.
Blandt disse 100 mål var også en anden unik statistik: Pedro blev den første spiller til at score i hver eneste officielle turnering i en enkelt sæson i 2009/10 og i løbet af et kalenderår.
Kantspilleren leverede mål i La Liga, da Barcelona vandt mesterskabet den sæson, og han scorede i Champions League-semifinalen mod Real Madrid i den efterfølgende sæson, inden han også scorede mod Manchester United i finalen.
8. David Villa - 42 mål
En mand, der så ud til at score mål, som om hans liv afhang af det, hvis man fulgte den spanske liga gennem i slutningen af 2000'erne og begyndelsen af 2010'erne.
David Villas tid i Barcelona var kort, men ekstremt god. Han skiftede fra Valencia i 2010 og tilbragte kun tre år i klubben, men spildte ingen tid med at vænne sig til niveauet, da han scorede i sin La Liga-debut og lavede to mål i sit første El Clasico.
Skader hæmmede ham efter en imponerende debutsæson med 23 mål for klubben, og han forlod Barcelona i 2013.
7. Ronaldinho - 44 mål
Ronaldinho skrev under med Barcelona i 2003 og medbragte et niveau af færdigheder og flair som ingen anden til et genopstående hold under Frank Rijkaard. Hans første La Liga-mål var beviset på, at han var bestemt til at være mere end bare en flashy tilføjelse.
Skader forstyrrede ham en del, men hans mål var nøglen til, at Barcelona sluttede som nummer to i 2003/04. Flere flotte mål og store triumfer fulgte i de kommende år, herunder det ikoniske mål mod Chelsea og hans Ballon d'Or-sejr i 2005.
6. Thierry Henry - 46 mål
Hvis du ikke kan slå dem, så slut dig til dem. Henry tog dette bogstaveligt i 2007, da han forlod Arsenal efter en legendarisk periode med The Gunners, men fik sit hjerte knust i Champions League-finalen i 2006 af Barcelona.
Den franske angriber var 29 år, da han skiftede, og havde bestemt spillet sit bedste fodbold i det nordlige London, men han scorede 19 mål på tværs af alle turneringer i sin første sæson og sluttede som klubbens topscorer.
Han forbedrede dette i 2008/09 med 26 mål på tværs af alle turneringer, hvor han var med til at vinde en treble under Pep Guardiola. Han forlod klubben i 2010.
5. Patrick Kluivert - 52 mål
Kluivert scorede 52 mål i sine første 100 kampe for Barcelona, hvorfor han fik en flyvende start på en ikonisk periode. Hollænderens storhed faldt desværre sammen med en tørkeperiode for Blaugrana, som var faldet væk fra toppen af La Liga.
Dette betød, at han kun vandt én stor titel med klubben for sine anstrengelser fra 1998 til 2004, hvor han sluttede med 124 mål i 249 optrædener.
4. Neymar - 58 mål
Fodbold har været utrolig hård ved Neymar, hvis eftermæle og sande genialitet desværre ikke vil blive værdsat, før han er langt væk fra spillet. Da han skiftede Santos ud med Barcelona i 2013, tilpassede brasilianeren sig næsten sømløst til europæisk fodbold og viste alle, at han var værdig til opmærksomheden.
58 mål i hans første 100 kampe var en af flere vanvittige bedrifter, Neymar opnåede sammen med Messi og Luis Suarez, hvor han dannede en tredjedel af et af spillets farligste angreb. I en anden virkelighed kunne han have været en flerfoldig Ballon d'Or-vinder og en af spillets fineste fodboldspillere.
3. Robert Lewandowski - 63 mål
Selvom Lewandowski er 36 år, ser han stadig farlig ud foran mål og er hurtigt blevet en moderne Barcelona-helt i en af klubbens sværeste tider.
Efter en legendarisk tid i Bayern München, hvor han vandt alt og scorede 344 mål, skiftede han til Barcelona i 2022. Indtil videre har han dog kun vundet én La Liga-titel for sine anstrengelser. Lad os håbe, at den polske målmager undgår samme skæbne som Kluivert.
2. Samuel Eto'o - 68 mål
Eto'os tid i Barcelona kunne have set anderledes ud, da han næsten blev genforenet med Real Madrid fra Mallorca, inden Barcelona lukkede handlen. Og hvilken handel!
Eto'o scorede 29 mål i sin første sæson og vandt Pichichi-prisen i sin anden sæson. Han forlod Barcelona i 2009 efter at have vundet tre ligatitler og to Champions League-trofæer, samtidig med at han scorede 130 mål på kun 199 kampe. Det er nærmest absurd.
1. Luis Suárez - 88 mål
Et næsten uforståeligt antal mål. Det gør Suárez' start endnu mere imponerende, at han skulle afsone en karantæne på fire måneder for at have bidt Giorgio Chiellini under VM 2014.
Suárez behøvede dog ingen tid til at vænne sig til holdet og viste sig hurtigt som en dødelig trussel. Han scorede 25 mål i sin debutsæson, hvor Barcelona vandt en treble - også selvom han først debuterede i oktober. Sikke en spiller.