7 La Masia-talenter, der kan spare Barcelona for millioner

Nyheder
onsdag, 11 september 2024 kl. 15:25
marc bernal athletic
FC Barcelona kan glæde sig over, at de kan spare mange penge i de kommende transfervinduer, fordi flere La Masia-talenter blomstrer.
Barcelonas økonomiske problemer er velkendte. Klubbens regnskaber bekræfter dette, da Barca rapporterede kort- og langfristede gældsforpligtelser på over 19,4 milliarder kroner for regnskabsåret, der sluttede i juni 2023.
Årsagerne til de catalanske giganters økonomiske vanskeligheder er mange, herunder enorme lønomkostninger det sidste årti, pandemien og omkostningerne ved at renovere Camp Nou.
Selvom deres økonomiske udfordringer har påvirket deres evne til at bruge penge på transfermarkedet, har de alligevel formået at finde penge til store spillerindkøb de seneste år. Dani Olmo blev hentet fra RB Leipzig denne sommer for 450 millioner kroner, og omkring 1,1 milliarder kroner blev brugt året før på Robert Lewandowski, Jules Kounde og Raphinha.
Havde det ikke været for Barcelonas berømte La Masia-akademi, som for nylig har været særdeles produktivt, ville Blaugrana have været nødsaget til at finde endnu flere penge til spillerindkøb.
Her er syv dimittender fra det anerkendte akademi, der stjæler rampelyset for Barcelona og kan ende med at spare klubben for millioner på transfermarkedet.
Lamine Yamal (17 år)
Det er ingen tilfældighed, at Lamine Yamal bærer nummer 19 for Barcelona, der er den samme trøje som en ung Lionel Messi engang bar.
Den 17-årige superstjerne cementerede sin status som det største fodboldtalent med en fantastisk præstation for Spanien under EM, hvor han scorede et mål og lavede fire oplæg.
Yamal er startet stærkt i 2024/25-sæsonen med fire oplæg i fire La Liga-kampe for Hansi Flicks hold.
Som det største talent fra La Masia siden Messi er der gode grunde til at hævde, at Yamal - i betragtning af hans alder, nuværende evner og ubegrænsede potentiale - er den mest værdifulde spiller i verden lige nu.
Pau Cubarsi (17 år)
Pau Cubarsi fik sin debut på seniorniveau under tidligere Barca-træner Xavi som blot 16-årig. Den modenhed, ro og fysiske parathed, han har vist siden sin indtræden på Barcelonas førstehold, er forbløffende.
Den catalanske midterforsvarer er stadig kun 17 år gammel, men er allerede fast starter for Barcelona efter at have imponeret i La Liga og Champions League sidste sæson. Han har også spillet tre landskampe for Spanien og var vigtig for La Roja ved OL denne sommer.
Cubarsis enestående start har fanget opmærksomheden fra en tidligere forsvarsstjerne i form af Gerard Piqué.
"Jeg vil sige, at modenheden, som han går til kampene med, og det åbenlyse talent, han besidder, er overraskende," sagde Piqué ifølge TEAMtalk.
Fermin Lopez (21 år)
En anden OL-guldvinder, Fermin Lopez, havde en dobbeltrolle for Spanien denne sommer. Først som ubrugt reserve ved EM og derefter som ledende spiller ved De Olympiske Lege i Paris.
Den livlige midtbanespiller fik sit gennembrud i La Liga sidste sæson, hvor han scorede otte mål i 31 kampe. Han fortsatte formen ved OL, hvor han blev turneringens næstmest scorende spiller med seks mål, herunder to mål i finalen mod værtslandet Frankrig.
Lopez er hidtil blevet brugt som indskifter af den nye træner Flick i 2024/25-sæsonen. Med sin energi og uvurderlige evne til at bryde igennem fra midtbanen og opsøge målchancer, kan han blive en vigtig brik i Barcelonas kamp om La Liga-titlen.
Gavi (20 år)
I en alder af kun 20 år har Gavi allerede tre sæsoner som fast starter for Barcelona bag sig. Efter at have skrevet under med klubben som 11-årig, rykkede midtbanespilleren hurtigt op gennem akademiets rækker og debuterede på seniorholdet kort efter sin 17-års fødselsdag.
Sammenlignet med det tidligere Barca-ikon Andres Iniesta for sin kreativitet og evne til at drible sig gennem pres på midtbanen, havde Gavi startet 68 La Liga-kampe for klubben, før han i november sidste år fik en alvorlig korsbåndsskade.
Mens han stadig arbejder sig tilbage til topform, gik den spanske landsholdsspiller glip af Spaniens triumf ved EM og har endnu ikke optrådt for Barca denne sæson. Han forventes at vende tilbage i november, hvilket vil være et stort løft for Flicks hold i deres jagt på trofæer.
Alejandro Balde debuterede i La Liga tilbage i 2021/22-sæsonen, men det var i den efterfølgende sæson, at han virkelig etablerede sig som en af de mest spændende og dynamiske forsvarsspillere i Europa.
Den Barcelona-fødte spiller startede 30 ligakampe i den sæson, scorede én gang og lavede seks oplæg. Dermed hjalp han også den catalanske klub med at sikre deres 27. La Liga-titel.
En lårskade og operation begrænsede den 20-årige til blot 18 La Liga-optrædener sidste sæson. Men allerede i denne sæson er Balde tilbage som førstevalg på venstreback og har vist, at han kan bryste sig af at have et stort talent.
Marc Bernal (17 år)
Den 17-årige midtbanespiller Marc Bernal startede 2024/25-sæsonen som en åbenbaring på Barcelonas midtbane. Han fik sin La Liga-debut af Flick i august og blev sammenlignet med Sergio Busquets for sin fysik og ro på bolden.
Han blev kastet direkte ind i startopstillingen, hvor den venstrebenede defensive midtbanespiller udviste imponerende ro og færdigheder i sin La Liga-debut. Han lavede fire tacklinger og gennemførte 94% af sine afleveringer.
Men i blot sin tredje optræden for førsteholdet fik den 193 cm høje teenager en korsbåndsskade, som kommer til at holde ham ude resten af sæsonen.
Marc Casado (20 år)
Bernal var ikke den eneste debutant på Barcelonas midtbane, da Blaugrana spillede mod Valencia i august. Hans partner den aften var 20-årige Marc Casado, som spillede sin første La Liga-kamp fra start efter at have fået 13 minutters spilletid som indskifter sidste sæson.
Casado bryder lidt med Barca-skabelonen, da han er mere kendt som boldvinder end boldbesidder på midtbanen. Det er et ry, han levede op til på Mestalla, hvor han lavede fire tacklinger.
Den ivrige midtbanespiller startede igen to uger senere og spillede en time i en 7-0-sejr over Real Valladolid. Casado har indtil videre imponeret i 2024/25-sæsonen og La Masias talentproduktion har sikret, at Flick kan regne med mere dybde på midtbanen.