Barcelona vil indføre restriktioner for Lamine Yamal i næste sæson

Nyheder
onsdag, 03 juli 2024 kl. 9:05
lamine yamal 6
Barcelona har truffet en beslutning, der vil få betydning for Lamine Yamal, da de vil indføre restriktioner i næste sæson.
Lamine Yamal har været på næsten alles læber de seneste uger, da han, efter at have spillet en helt fortrinlig debutsæson i FC Barcelona, nu gør sig som en stor stjerne på det spanske landshold ved EM.
I en alder af kun 16 år har Yamal formået at brillere med sine præstationer for klub og land. Det har medført, at der er flere klubber, der er begyndt at kigge i hans retning. Men Barcelona har dog ingen intentioner om at give slip på ham.
Tværtimod er der tale om, at den catalanske klub vil give ham nummer 10, hvilket potentielt kan blive en realitet allerede i næste sæson. Det lyder også, at han selv er villig til at overtage nummeret, selvom et stort ansvar følger med.
Selvom Barcelona naturligvis nyder at se Yamal blomstre så hurtigt, er de godt klar over, at han kun er 16 år og derfor skal håndteres med stor omhu. Kilder tæt på den catalanske klub har fortalt BarCa Universal, at der vil blive indført restriktioner i næste sæson.
Helt konkret har klubben i sinde at begrænse mængden af spilletid for det 16-årige talent. Dette gøres for at undgå udbrændthed, da han allerede har haft en stor arbejdsbyrde i sin første sæson.
Yamal spillede 50 kampe for Barcelona på tværs af alle turneringer i 2023/24-sæsonen, hvilket blev til i alt 2975 minutters spilletid. Siden sin debut for Spanien i september har han spillet 11 kampe for landsholdet, hvilket er blevet til i alt 651 minutter.
Barcelona har førstehåndserfaring med den belastning, som en sådan arbejdsbyrde kan påføre en ung spiller, da de måtte se Pedri bukke under for skader efter udbrændthed i 2020/21-sæsonen.
Som 16-årig har Yamal en lang karriere foran sig, og det giver mening for Barcelona at være forsigtige, når man ser på, hvordan skader har haft en ødelæggende effekt på Ansu Fatis karriere, og hvordan Pedri fortsat har tilbagevendende skadesproblemer.