Barcelona dropper salg af 19-årigt talent: Vil give ham chancen på førsteholdet

Nyheder
tirsdag, 02 juli 2024 kl. 20:23
mikayil faye
Barcelona har forsøgt at sælge ham, men salget er nu droppet. I stedet vil han få en chance for at imponere under træner Hansi Flick.
Barcelona er nødt til at sælge ud af truppen denne sommer, da de har finansielle problemer. Derfor har der været forlydender om flere potentielle salg, hvilket også har omfattet en række unge talenter.
Nu lyder det dog, at Barcelona i en overraskende udvikling har besluttet ikke at sælg Mika Faye. Der har ellers været stor interesse fra FC Porto, som siges at have afgivet flere bud på ham.
Det skriver Mundo Deportivo, der rapporterer, at Barcelona i stedet planlægger at forfremme det 19-årige vidunderbarn til førsteholdet, hvor han kommer til at spille under den nye træner Hansi Flick.
De seneste uger har FC Porto vist stor interesse i at hente Faye. Det lød, at catalanerne var klar til at sælge ham på grund af deres behov for at generere indtægter. Den portugisiske storklub var villig til at tilbyde omkring 110 millioner kroner for den unge forsvarer.
Barcelona pressede også på for at sikre en tilbagekøbsklausul i kontrakten. Salget er dog nu taget af bordet, da La Liga-giganterne har besluttet at beholde Faye trods Portos bud.
Mundo Deportivo skriver, at sportsdirektør Deco og Flick aldrig var tilhængere af at sælge den senegalesiske landsholdsspiller. Det har medført, at de nu har besluttet at beholde ham, men samtidig også at forfremme ham til førsteholdet. Dette er allerede blevet formidlet til Faye og hans lejr.
Flick og Deco værdsætter Faye højt af flere årsager. De ser den 19-årige stjerne som en spiller med enormt potentiale. Den tyske træner kan godt lidt hans profil, som er i stand til at spille bolden frem, er hurtig og har et godt skud.
En anden grund til, at de værdsætter Faye højt, er hans alsidighed. Ud over at spille som centerback, kan teenageren også præstere rigtig godt som venstreback - en position, som Flick har til hensigt at teste ham på under sæsonopstarten.
Efter Marcos Alonsos exit har Barcelona kun Alejandro Balde som venstreback i truppen. Der er også en mulighed for at bruge Alex Valle, men en beslutning om hans fremtid vil først blive taget efter sæsonopstarten.