Barcelona skal finde 300 millioner kroner, hvis de vil undgå FFP-problemer

Nyheder
lørdag, 15 juni 2024 kl. 18:40
joan laporta
Barcelona har travlt, da de på en eller anden måde skal finde 300 millioner kroner for at undgå problemer med Financial Fair Play.
Barcelona er fortsat hårdt ramt på økonomien, hvorfor de har svært ved at leve op til Financial Fair Play-reglerne. Kan de ikke overholde de gældende regler, kan det blive vanskeligt at registrere kontrakter og hente nye spillere.
Skal de have en chance for at overholde reglerne, er de nødt til at finde en ny investor. Det skyldes, at de har brug for en indsprøjtning på 40 millioner euro, svarende til godt og vel 300 millioner kroner.
Disse penge skulle være kommet fra salget af produktionsselskabet Barca Vision, som blev solgt til en række investorer sidste sommer. Den tyske kapitalfond Libero har dog aldrig betalt de 300 millioner kroner, de accepterede at betale for deres andel.
Barcelona har derfor sagsøgt den tyske kapitalfond, der forsøger at løbe fra aftalen. Det ændrer dog ikke på, at de har brug for penge her og nu. Derfor er de nødt til at finde en eller flere nye investorer, der kan komme med pengene - og det haster.
Den spanske avis Mundo Deportivo skriver, at betalingen skal falde senest den 30. juni, hvis indtægten skal tælle med i denne sæsons regnskab. Sker det ikke, kan det blive meget svært for Barcelona at overholde Financial Fair Play-reglerne.
Efter sigende skulle de være i fuld gang med at forhandle med en ny investor, der står klar til at købe Liberos andel. Ikke desto mindre begynder det at haste, så de kan få aftalen lukket, og pengene kan bliver overført.