Barcelona-legenden Xavi har fået tilbud fra europæisk storklub

Nyheder
onsdag, 25 september 2024 kl. 17:08
xavi hernandez 2
Xavi Hernandez blev fyret som træner i FC Barcelona forud for denne sæson. Nu har han fået et tilbud om at blive træner i en anden europæisk storklub.
Den tidligere FC Barcelona-træner og klublegende Xavi Hernandez har for nylig modtaget et tilbud fra en europæisk storklub, skriver Mundo Deportivo. De henviser til en rapport fra Corriere dello Sport, der citerer anonyme kilder.
Den legendariske midtbanespiller har været uden job siden maj, hvor han blev fyret af Barcelona-præsident Joan Laporta. Xavi annoncerede oprindeligt sin beslutning om at træde tilbage ved slutningen af sæsonen efter et smertefuldt 5-3-nederlag på hjemmebane mod Villarreal.
Men i april trak han denne beslutning tilbage, på trods af at Barca blev slået ud af Champions League-kvartfinalen af Paris Saint-Germain og tabte et El Clasico-opgør, der stort set afleverede La Liga-titlen til ærkerivalerne Real Madrid.
Da Xavi offentligt talte om klubbens svære økonomiske situation, og hvordan det påvirker deres evne til at konkurrere med Carlo Ancelottis pengestærke Real Madrid, fik Laporta nok. Disse udtalelser var medvirkende til, at Xavi fik sparket.
Der blev spekuleret i, at Xavi valgte at tage en pause denne sæson for at få ladet batterierne op efter næsten tre hårde år som træner for Barcelona. Men det betyder dog ikke, at han ikke har modtaget tilbud fra andre klubber.
Corriere dello Sport afslører, at AS Roma har kontaktet Xavi efter at have fyret deres egen klublegende, Daniele De Rossi. Italienerne fik dog et klart nej fra Xavi, hvorfor Roma kiggede på andre mulige kandidater, herunder Francesco Farioli og Stefano Poli.
Til sidst besluttede Roma sig dog for at satse på kroatiske Ivan Juric, der overtog et hold, der havde kæmpet sig igennem fem Serie A-kampe i 2024/2025-sæsonen med blot seks point at vise for det.
Hvad angår Xavi, er det endnu uvist, hvornår han vender tilbage til trænergerningen. Kun tiden vil vise, hvem der vil give VM-vinderen sit tredje job som cheftræner efter hans tid hos Al-Sadd og Barcelona.
I den periode, hvor Xavi først annoncerede sin tilbagetræden og derefter trak beslutningen tilbage, blev han også sat i forbindelse med Ajax. Det ville have været et interessant projekt, givet hans historie med at udvikle unge spillere som Lamine Yamal og Barcelonas filosofi, der var stærkt præget af Johan Cruyff.