Barcelona-legende opfordrer spillere til at strejke

Nyheder
fredag, 04 oktober 2024 kl. 15:39
sergio busquets
Den tidligere FC Barcelona-spiller Sergio Busques har opfordret de professionelle spillere til at strejke.
FC Barcelona-legenden Sergio Busquets har udtrykt sin bekymring over den stigende frustration blandt fodboldspillere på grund af det overfyldte kampprogram.
Ifølge Busquets vil en strejke fra spillernes side være nødvendig, fordi det ser ud til at være den eneste måde, hvorpå de kan få deres stemmer hørt. Derfor mener Busquets, at de ikke bør tøve med at gøre det, hvis det viser sig at være nødvendigt.
"Hvis spillerne beslutter at strejke, vil det være nødvendigt at gøre det. Det er den eneste måde at blive hørt på. Ellers er det som at være uden en stemme eller en stemmeret, og det er bekymrende," sagde den tidligere Barca-stjerne ifølge BeSoccer.
Spørgsmålet om udbrændthed blandt spillerne har længe været et stort emne i fodbold. Med indførelsen af flere kampe gennem UEFA's udvidede klubturneringer og FIFA's nye klub-VM er problemet blevet forværret.
For nylig var Manchester City-stjernen Rodri en af de første fremtrædende spillere, der åbenlyst advarede om, at spillerne kunne ende med at strejke, hvis situationen ikke forbedres.
Hans udtalelse fik hurtigt støtte fra andre profilerede spillere. Real Madrid-kaptajn Dani Carvajal og målmand Thibaut Courtois støttede Rodris udtalelser, sammen med Liverpools Alisson Becker, Barcelonas Jules Kounde og Aston Villas John McGinn.
"Jeg er enig i alt, hvad Rodri sagde," udtalte Kounde ifølge Barca Universal.
"Der vil komme et tidspunkt, hvor vi bliver nødt til at strejke, fordi det er den eneste måde for dem, der bestemmer, at forstå os. Med klub-VM kommer vi til at spille omkring 70 kampe pr. sæson, hvilket er vanvittigt."
Selvom en spillerstrejke i øjeblikket virker usandsynlig, holder de stigende udtalelser fra indflydelsesrige spillere problemet i rampelyset.
Fremtiden for en potentiel strejke vil afhænge af de igangværende diskussioner bag kulisserne. Hvis juridiske beslutninger går i FIFA's favør, kan en strejke blive endnu mere realistisk, hvilket gør det til et vigtigt emne for de styrende organer.

Lige nu

Mest læste