Barcelona klar til at droppe Sergi Roberto til fordel for La Masia-talent

Nyheder
mandag, 01 juli 2024 kl. 22:27
marc casado 2
Sergi Robertos tid i Barcelona kan meget vel være ovre, da klubben er klar til at satse på et yngre La Masia-talent.
Der har været et væld af rapporter om Sergi Robertos fremtid. Han ønsker selv at blive i klubben, men det betyder bestemt ikke, at han dermed er garanteret en ny kontrakt.
Tværtimod skriver Mundo Deportivo, at Barcelona har besluttet at satse på den unge spiller Marc Casado i stedet for. Dermed ser det sort ud for Roberto, der sandsynligvis ikke får en ny kontrakt.
Barcelonas valg af Casado er baseret på flere faktorer. For det første er Casado 12 år yngre end Roberto, hvilket giver ham flere potentielle år i klubben. For det andet er Casado kendt for sin alsidighed, hvilket betyder, at han kan spille flere positioner på banen, hvilket er en værdifuld egenskab for holdet.
Det er vigtigt at bemærke, at Robertos kontrakt med Barcelona udløb den 30. juni. Det betyder, at han ikke længere er officielt bundet til holdet.
Interessant nok minder denne situation om Lionel Messis afgang fra klubben i 2021. Selvom Barcelona har tilbudt ham en forlængelse, afhænger hans fremtid i høj grad af klubbens økonomiske helbred og deres evne til at overholde Financial Fair Play-reglerne.
I øjeblikket er Roberto uden hold, og hvis Barcelona ikke kan opfylde de nødvendige økonomiske kriterier, vil de ikke kunne beholde den erfarne spiller.
På trods af den følelsesmæssige vægt af denne situation fokuserer Barcelona på de positive sider, og her må Casado siges at være en positiv ting. Den unge midtbanespiller har for nylig forlænget sin kontrakt med klubben til 2028.
Under Hansi Flicks vejledning forventes Casado at blive en nøglespiller for førsteholdet, da hans evne til at spille både på midtbanen og som højreback er en stor fordel for Barcelona. Derudover besidder han andre kvaliteter, som klubben sætter stor pris på.
Blandt andet har han som kaptajn for ungdomsholdet vist naturlige lederevner. Ved at have fået sin fodboldopvækst på Barcelonas berømte akademi, La Masia, forstår han klubbens kultur og værdier. Disse egenskaber er afgørende for en klub som Barcelona.
Casados problemfri fremgang i rækkerne og hans evne til at udmærke sig i forskellige udfordringer gør ham til en lovende fremtidig førsteholdsspiller. Klubben mener, at hans lederevner, alsidighed og dybe forståelse af Barcelonas filosofi sætter ham foran Roberto.