Barcelona håber at slå Pep Guardiola i kampen om mexicansk stortalent med 'særligt tilbud'

Nyheder
mandag, 23 september 2024 kl. 10:01
pep guardiola
Barcelona forsøger at overhale Manchester City i kapløbet om det 15-årige mexicanske stortalent ved at invitere ham til at træne på La Masia.
15-årige Gilberto Mora har allerede skabt opmærksomhed i mexicansk fodbold i Club Tijuana, hvor han blev den yngste spiller i klubbens historie til at spille og score et mål. Dette har fanget Barcelonas interesse.
Ifølge CaughtOffside holder klubber som AC Milan, FC Porto og Paris Saint-Germain også øje med Mora, mens Crystal Palace og Tottenham kan skabe konkurrence fra Premier League. Det samme gør sig gældende for Pep Guardiolas Manchester City.
City siges at være i front til at sikre sig Moras underskrift, men Barcelona håber at springe foran med tilbuddet om at træne, hvor legendariske spillere som Lionel Messi, Andres Iniesta og Xavi Hernandez har udviklet deres færdigheder.
Der er ligeledes en historie med mexicanske spillere, der har udviklet sig gennem Barcelonas ungdomsrækker, herunder Giovani og Jonathan Dos Santos, der kom igennem La Masia, før de slog deres navne fast andetsteds.
På grund af hans alder vil Moras familie ifølge FIFA's regler skulle give tilladelse til, at han kan besøge La Masia, og Barcelona vil ikke kunne skrive kontrakt med ham. Mora kan heller ikke underskrive en kontrakt med en klub før han fylder 18 år, hvilket først sker i januar 2027.
Alle klubberne, der jagter Mora, har et stærkt renommé for at udvikle unge talenter, men Barcelonas historie kan give dem en fordel. Finansielle problemer har også fået Barcelona til at fokusere mere på ungdomsudvikling efter flere år, hvor de har brugt store summer på etablerede spillere.
Spillere som Gavi og Pedri er moderne eksempler på denne udvikling, men Mora kan måske hente mest inspiration fra Lamine Yamal. Den spanske kantspiller fyldte først 17 år denne sommer, hvor han førte sit land til EM-sejr i Tyskland, og han er allerede en fast bestanddel af Barcelonas hold.
Mora har spillet fire kampe for Tijuana og scoret en enkelt gang. Desuden har han allerede scoret to mål i fire kampe for Mexicos U17-hold. Han rykkede op fra U15-holdet, hvor han spillede 16 kampe og scorede ni mål som blot 13-årig.

Lige nu

Mest læste