Barcelona afventer retsafgørelse, før de lukker ny Nike-aftale

Nyheder
lørdag, 06 juli 2024 kl. 18:17
barcelona troeje
Barcelona venter på en afgørelse fra retten, før de sætter en underskrift på deres nye aftale med Nike.
Der har været betydelig bekymring omkring Barcelonas trøjesponsor i løbet af i år. Det har der især været efter, at klubben og den nuværende sponsor Nike pludselig blev uenige om vilkårene i deres aftale.
Den catalanske storklub var angiveligt utilfredse med beløbet fra Nike og krævede et større beløb i betragtning af deres status i fodboldverdenen. De amerikanske sportsgiganter stod dog fast og nægtede at give efter.
Situationen førte til, at Barcelona annoncerede enden på deres sponsorat med Nike og en stor juridisk kontrovers om vilkårene for opsigelsen. Parterne begyndte kort tid efter at forlige sig og er nu tæt på at nå en ny aftale.
Ifølge Mundo Deportivo står Barcelona fast på at forlænge deres aftale med Nike i år trods den nylige forvirring. De afventer dog en retslig afgørelse i sagen og håber, at den snart kommer. Beslutningen forventes at falde i næste uge og vil hjælpe med at skubbe forhandlingerne videre.
Barcelona har indrømmet, at annonceringen af opsigelsen af deres kontrakt med Nike var en 'del af planen'. Med andre ord, så har det sandsynligvis været gjort med henblik på at presse det amerikanske brand til at acceptere deres vilkår.
Da Barcelona og Nike nærmer sig en aftale, kommer vilkårene i den nye aftale under lup, da det var uoverensstemmelser her, der skabte splid mellem dem.
Ifølge rapporter vil den nye aftale være historisk. Barcelona ønsker at forlænge partnerskabet til 2034, mens Nike foretrækker at arbejde sammen indtil mindst 2039. Vilkårene vil naturligvis blive forbedret, hvorfor det kommer til at klirre i kassen hos den spanske klub.
Barcelona vil modtage en bonus på 1,1 milliarder kroner samt en fast årlig betaling på 670 millioner kroner plus bonusser. Desuden vil den nye aftale inkludere en frikøbsklausul, der tillader opsigelse af kontrakten i tilfælde af fremtidige kontroverser.