10 spillere med flest målbidrag i 2024/25: Tre Barca-stjerner er på listen

Nyheder
lørdag, 07 september 2024 kl. 10:02
robert lewandowski vallecano
Tre Barcelona-stjerner er sammen med spillere fra Liverpool, Chelsea, PSG og Manchester City, når det kommer til flest mål og oplæg i 2024/25-sæsonen.
Det kræver noget særligt at kunne både skabe og afslutte mål. Der er en interessant blanding af de sædvanlige spillere samt nogle overraskende navne, når man ser på spillerne med flest direkte målbidrag i Europas fem største ligaer i denne sæson.
Her er de 10 spillere, der har bidraget med flest mål og oplæg i Europa på nuværende tidspunkt.
10. Joao Neves - 4 (4 oplæg)  
PSG's store sommerindkøb fra Benfica har fået en flyvende start i Ligue 1.
Den 19-årige portugisiske landsholdsspiller har endnu ikke scoret et mål i den franske liga, men han er allerede i toppen af listen over flest oplæg i Europa, efter at have leveret fire oplæg i PSG.
9. Bradley Barcola - 4 (4 mål)  
Neves sætter dem op, og Barcola scorer dem.
PSG tog den interessante beslutning ikke at hente en superstjerne som erstatning for Kylian Mbappé, men hans efterfølger har måske været på Parc des Princes hele tiden.
22-årige Barcola har fået en fremragende start på sæsonen - han har scoret i alle sine kampe indtil videre, herunder to mål mod Montpellier.
8. Raphinha - 5 (4 mål, 1 oplæg)  
Den tidligere Leeds-spiller har måske været Barcelonas mest fremtrædende spiller i den nye Hansi Flick-æra. Det bemærkelsesværdige er, at han kun har registreret ét oplæg i sine første tre kampe.
Fire af Raphinhas fem målinvolveringer kom i Barcelonas 7-0-sejr over Real Valladolid, hvor han spillede en hovedrolle med et hattrick og et oplæg, hvilket gav ham en karakter på 10/10 hos både FotMob og WhoScored.
7. Lamine Yamal - 5 (1 mål, 4 oplæg)  
La Masia-talentet debuterede på førsteholdet som 15-årig, og efter en imponerende debutsæson i en alder af 16 år har han fortsat sin fremragende form.
Yamal har enten scoret eller lagt op til et mål i alle fire af sine La Liga-kampe for Flicks Barcelona i 2024/25 - et mål og fire oplæg er det blevet til.
6. Robert Lewandowski - 5 (4 mål, 1 oplæg)  
Vi ser en række nye og spændende navne på denne liste, men Lewandowski tilhører helt klart den gamle garde.
Han er den tredje Barcelona-spiller på listen, og de kan blive en seriøs kandidat til titlen, hvis de kan holde Lewandowski, Yamal og Raphinha skadesfri og i form gennem hele sæsonen.
Flick har tidligere haft stor succes med at få det bedste ud af den erfarne polske angriber. Den 36-årige har scoret fire mål og leveret ét oplæg i fire La Liga-kampe.
5. Oscar Mingueza - 5 (2 mål, 3 oplæg)  
Celta Vigo har fået en blandet start på sæsonen med to sejre og to nederlag, men de har spillet nogle underholdende og målrige kampe. Alle deres fire kampe har budt på mål fra begge hold og et samlet antal på 19 mål.
Den tidligere Barcelona-spiller har været en lysende stjerne og spillet i en wingback-rolle med to mål og tre oplæg.
4. Mason Greenwood - 5 (5 mål)  
Kun en helt særlig Manchester City-angriber har scoret flere mål end Greenwood i Europas fem store ligaer.
Manchester Uniteds tidligere akademispiller har fået en fremragende start for Roberto De Zerbis Marseille og har scoret i alle sine Ligue 1-kampe, hvor det er blevet til fem mål i alt.
3. Cole Palmer - 5 (1 mål, 4 oplæg)  
Kun Kylian Mbappé og Harry Kane leverede flere kombinerede mål og oplæg end Palmer sidste sæson. Den 22-årige har fortsat sin imponerende form for et ellers dysfunktionelt Chelsea-hold.
Han lagde op til alle Noni Maduekes tre mål og scorede selv det flotteste af dem i Chelseas 6-2-sejr over Wolves, før han igen lagde op til Nicolas Jackson mod Crystal Palace.
2. Mohamed Salah - 6 (3 mål, 3 oplæg)  
Man bør være vant til denne cyklus nu. Salah ser sløv ud efter AFCON, kun for at gøre sine tvivler til skamme ved at starte den følgende sæson som lyn og torden.  
Liverpool-stjernen har en stærk påstand om at være Premier Leagues bedste spiller indtil videre. Han har været direkte involveret i seks af de syv mål, som Arne Slots tropper har scoret.
Det er blevet til tre oplæg og tre mål for Salah, der var særlig skarp i sin nedbrydning af Manchester United på Old Trafford.
1. Erling Haaland - 7 (7 mål)  
Sidste sæson toppede Harry Kane denne liste takket være sin målfarlighed. Året før var Haaland selv øverst efter sin rekordsættende debut i Manchester City.  
Oplæg er fine, men du kan som regel ende på toppen ved selv at blæse modstanderen omkuld. Og der er ingen bedre til det lige nu end Haaland, som har startet denne sæson med et mål mod Chelsea og hattricks mod både Ipswich og West Ham.