Tre ting at holde øje med, når Barcelona møder Alaves i La Liga

Nyheder
lørdag, 05 oktober 2024 kl. 21:44
robert lewandowski lamine yamal
FC Barcelona skal møde Alaves i sin sidste kamp forud for landsholdspausen. Her er der tre ting, der er værd at holde øje med.
Inden længe er det tid til landsholdspause, men FC Barcelona når at spille sin sidste kamp inden da. Det sker søndag eftermiddag, hvor de tørner sammen med Alaves i La Liga.
I denne forbindelse er der naturligvis en række forskellige ting, der er værd at holde øje med. Det er blandt andet værd at holde øje med nedenstående tre ting.
Lewandowski jagter sit mål nummer 50
Robert Lewandowski har været i storform denne sæson og kan nå en ny milepæl på søndag, hvis han scorer mod Alaves. Den polske landsholdsangriber går ind til kampen med 49 La Liga-mål og kan derfor ramme sit mål nummer 50, hvis han finder nettet på Mendizorrotza.
Dette vil gøre det til en god uge for Lewandowski, som tidligere på ugen tangerede en Messi-rekord med to mål mod Young Boys. Desuden har han også set landsmanden Wojciech Szczęsny slutte sig til klubben.
Lewandowski har også tidligere haft stor succes mod Alaves. Han har scoret to mål i tre kampe mod det baskiske hold, herunder et enkelt mål i 3-1-sejren på Mendizorrotza sidste sæson og to mål på hjemmebane, da holdene mødtes på Montjuic.
Pena under pres efter Szczesnys ankomst
Inaki Pena starter igen i målet for Barcelona på søndag, men det er forståeligt, hvis han føler presset efter Szczesnys ankomst på en fri transfer. 
Szczesny har insisteret på, at han ikke har fået nogen garantier om spilletid i Barcelona, men man kan være sikker på, at han ikke er kommet ud af sin pension for at tilbringe en sæson på bænken.
Den gode nyhed for Pena er, at Szczesny vil have brug for lidt tid til at komme tilbage i kampform, og derfor vil han først være til rådighed efter landskampspausen. Her står Barca over for vigtige kampe mod Real Madrid og Bayern.
Pena har handskerne for nu, men ved, at han nu står over for en kamp om sin startplads. Eventuelle fejl i kampen mod Alaves kan derfor sende ham tilbage på Barca-bænken.
Barcelona elsker Baskerlandet
Barcelona drager til Baskerlandet med en imponerende rekord i regionen og mod Alaves i særdeleshed. Barca har vundet 15, spillet fire uafgjort og kun tabt to kampe mod Alaves i La Liga i dette århundrede. De har også vundet seks af deres sidste syv besøg hos klubben.
Det er dog ikke kun Alaves. Barca har kun tabt én af deres seneste 28 besøg i Baskerlandet, hvilket var et nederlag mod Athletic Club tilbage i 2019.
Med den offensive trio bestående af Robert Lewandowski, Lamine Yamal og Raphinha, som i øjeblikket er den mest produktive i Europas fem største ligaer med 20 mål mellem sig siden sæsonstart, kan Barca-fans med rette forvente mål på søndag.