Robert Lewandowski færdig ved EM efter kun 30 minutter

Nyheder
lørdag, 22 juni 2024 kl. 12:23
robert lewandowski 2
Robert Lewandowski nåede kun at spille 30 minutters fodbold ved dette års EM, inden det hele var slut.
Robert Lewandowski var tilbage i aktion fredag, efter at have siddet ud i Polens første kamp. Her tørnede de sammen med Østrig, hvilket blev en stor skuffelse for Barcelona-angriberen og hans holdkammerater.
Da dommeren fløjtede for sidste gang, stod der 3-1 på måltavlen - til Østrig. Det betyder, at Polen ikke har fået et eneste point efter deres to første kampe.
Da Frankrig og Holland senere på aftenen delte i porten og tog et point hver, har Lewandowski og co. ikke længere nogen chance for at gå videre fra gruppen. Rent matematisk er de derfor allerede nu elimineret fra turneringen.
Man kan ikke komme udenom, at det har været en meget skuffende uge for den erfarne angriber. Han har ikke haft den store indflydelse på deres resultater, da han kun har spillet i alt 30 minutter ved EM.
Årsagen er, at han pådrog sig en mindre skade i Polens sidste testkampe forud for EM. Det betød, at han ikke nåede at blive klar til søndagens kamp mod Holland. Her måtte han se til fra sidelinjen, mens hans holdkammerater tabte til Ronald Koeman og hans tropper.
Lewandowski havde med stor sandsynlighed håbet på, at han kunne blive klar til at spille hele kampen mod Østrig, men så hurtigt er det ikke gået med hans bedring.
I stedet fik han det grønne lys til at gøre et kort indhop fra bænken, hvorfor han kun fik omtrent 30 minutter på banen. Her kæmpede han for at få indflydelse på kampen, men det var mest af alt forgæves.
Polen spiller deres sidste gruppekamp mod Frankrig på tirsdag. Det kan vise sig at blive den sidste EM-kamp, som den 35-årige Lewandowski spiller i sin karriere.