Lionel Messi hylder Barcelona-legenden Iniesta efter karrierestop

Nyheder
onsdag, 09 oktober 2024 kl. 21:30
lionel messi flag
Andrés Iniesta har afsløret, at han har valgt at indstille sin karriere som professionel fodboldspiller. Det har fået hans tidligere holdkammerat Lionel Messi til at hylde ham på de sociale medier.
Lionel Messi har hyldet sin tidligere holdkammerat Andrés Iniesta, efter at FC Barcelona-legenden annoncerede sin pensionering fra professionel fodbold efter en lang og succesrig karriere.
Den spanske midtbanespiller trækker sig tilbage efter en kort periode hos den emiratiske klub Emirates, på trods af at han havde mulighed for at forlænge sin kontrakt indtil 2025.
Iniesta nød en glorværdig karriere, som begyndte på Barcelonas berømte La Masia-akademi. Spanieren debuterede på klubbens førstehold i 2002, hvorfor han fik sin debut et par år før den 17-årige Messi fik sin debut for den catalanske klub.
Lionel Messi og Iniesta var en del af rygraden på det Barcelona-hold, der dominerede europæisk fodbold, og sammen vandt de Champions League i 2009, 2011 og 2015. Sammen med spillere som Xavi og Sergio Busquets var kvartetten uden tvivl blandt de største stjerner for Blaugrana i denne periode.
Messi har delt en følelsesladet besked, efter at hans ven og tidligere holdkammerat har annonceret sin pensionering. Den argentinske stjerne delte et opslag på sin Instagram-story, hvor han roste den 40-årige som en af dem, han havde nydt mest at spille sammen med.
"En af de holdkammerater med mest magi, og en af dem, jeg har nydt mest at spille med. Bolden vil savne dig, og det vil vi alle også. Jeg ønsker dig altid det bedste. Du er en fænomenal person," skrev Messi.
Iniesta og Messi delte banen som holdkammerater omkring 486 gange mellem 2004 og 2018, hvor Iniesta forlod klubben til fordel for den japanske klub Vissel Kobe.
Midtbanespilleren vandt 32 trofæer i sin tid på Camp Nou og var kaptajn for holdet, før Messi overtog anførerbindet. Derfor er der naturligvis heller ingen tvivl om, at han har været en vigtig spiller for Blaugrana og har bidraget til masser af succes.
Iniesta spillede 674 kampe for Barcelonas førstehold, hvor han startede sin karriere som 12-årig, da han tilsluttede sig klubbens akademi i 1996. Han vandt J-League i 2023, før han flyttede til De Forenede Arabiske Emirater for at spille for Emirates i det sidste år af sin professionelle karriere.