Ilkay Gundogan forklarer, hvorfor han er 'mindre ked af' sin afgang fra Barcelona

Nyheder
lørdag, 24 august 2024 kl. 8:03
ilkay gundogan joan gamper
Ilkay Gundogan er officielt fortid i FC Barcelona, da han har accepteret et skifte tilbage til Manchester City.
Midtbanespilleren Ilkay Gundogans tilbagevenden til Etihad Stadium blev bekræftet fredag, hvilket bringer hans korte ophold i den catalanske klub til en ende.
FC Barcelonas økonomiske problemer betyder, at de ikke har været i stand til at registrere Dani Olmo i La Liga, som de har betalt over 410 millioner kroner for at hente i RB Leipzig.
Med efter at være sluppet af med Gundogans høje løn, kan de nu have fleksibilitet nok til at gøre det.
Derfor forlod han Barca
Gundogan hentydede i en afskedsbesked til Barcelonas fans på de sociale medier, at det gjorde ham 'mindre ked af' det, at han var i stand til at hjælpe den spanske storklub i en økonomisk vanskelig situation.
"Kære Culers. Efter kun ét år er det allerede tid til at sige farvel," skrev Gundogan i sit opslag.
"Jeg kom her for at tage en ny, spændende udfordring op, og jeg var klar til det. Jeg har givet alt for at kæmpe for holdet og klubben på bedst mulig måde i en svær sæson, og jeg så frem til at hjælpe mine holdkammerater i den nye sæson."
"Nu forlader jeg klubben i en svær situation, men hvis min afgang kan hjælpe klubben økonomisk, gør det mig en smule mindre ked af det. Ikke desto mindre har det været en tid med utrolige oplevelser og op- og nedture - jeg har altid ønsket at spille i Barca, og jeg er meget taknemmelig for minder og oplevelser, som jeg vil huske for livet."
"Jeg ønsker jer det bedste for sæsonen og for fremtiden. Fansene fortjener at få denne store klub tilbage til verdens bedste. Visca el Barca! De bedste ønsker, Ilkay."
Indgav selv en transferanmodning
Ifølge mediet 90min lyder det, at Gundogan selv indgav en transferanmodning sidste weekend, og en tilbagevenden til City udviklede sig hurtigt, efter Pep Guardiola kontaktede den 33-årige.
Selvom der var interesse fra klubber over hele verden, inklusive Saudi-Arabien, valgte Gundogan til sidst en genforening med den engelske storklub.

Lige nu

Mest læste