Hvordan 3 Barca-stjerner forvandlede 0 kroner til 1,7 milliarder kroner

Nyheder
tirsdag, 08 oktober 2024 kl. 16:16
lamine yamal osasuna
FC Barcelona har haft stor succes med at udvikle egne talenter, men især tre spillere har oplevet en astronomisk stigning i deres værdi på det seneste.
Barcelonas evne til at udvikle talenter gennem La Masia bærer frugt endnu en gang, hvilket også har været tilfældet flere gange tidligere.
I løbet af de seneste år har tre unge talenter i form af Pau Cubarsi, Lamine Yamal og Gavi oplevet en bemærkelsesværdig stigning i deres markedsværdi, hvilket har forvandlet klubbens lille investering til imponerende 240 millioner euro. Det svarer til over 1,7 milliarder kroner.
Disse spillere er blevet nogle af de mest eftertragtede unge talenter i fodboldens verden, hvilket viser, hvor vital La Masia er for Barcelonas succes både på og udenfor banen.
Pau Cubarsi - 225 millioner kroner
Den unge forsvarsspiller Pau Cubarsi har set sin værdi skyde til vejrs de seneste måneder. I december 2023 var Cubarsi vurderet til blot 1,5 millioner euro (10 millioner kroner)
Selvom dette ikke var ubetydeligt for en ung, uprøvet forsvarsspiller, har hans fremgang på førsteholdet og hans imponerende præstationer ført til en massiv stigning i hans værdi. I dag er Cubarsi vurderet til imponerende 30 millioner euro (225 millioner kroner).
Den hurtige stigning i Cubarsis markedsværdi er et vidnesbyrd om hans solide defensive evner og tilpasningsevne. Den 17-årige har hurtigt cementeret sin plads som en pålidelig mulighed i Barcelonas forsvar.
Hans ro, overblik og defensive intelligens har fanget flere klubbers opmærksomhed, hvilket har sendt hans markedsværdi på himmelflugt. Med hans nuværende kurs er hans værdi forventet at stige endnu mere, efterhånden som han bliver en fast del af både klub- og landsholdet.
Lamine Yamal - 895 millioner kroner
Måske den mest bemærkelsesværdige værdistigning tilhører den blot 17-årige Lamine Yamal. Hans rejse fra lovende talent på akademiet til en af verdens mest eftertragtede spillere har været intet mindre end ekstraordinær.
Da Yamal debuterede på førsteholdet, var han vurderet til blot 25 millioner euro (185 millioner kroner). I december 2023 var hans værdi fordoblet til 60 millioner euro (450 millioner kroner), hvilket afspejlede hans voksende indflydelse på holdet.
Den store stigning i Yamals markedsværdi kom dog hurtigt efter, og hans nuværende værdi ligger på imponerende 120 millioner euro (895 millioner kroner). Dette gør ham ikke kun til en af de mest værdifulde unge spillere i verden, men også til en af de mest værdifulde spillere generelt.
I en alder af blot 17 år sammenlignes Yamal allerede med nogle af verdens bedste angribere, og hans værdi forventes kun at fortsætte med at stige - især da klubber som Paris Saint-Germain er meget interesserede i ham.
Gavi - 670 millioner kroner
Den unge midtbanespiller Gavi har også set sin markedsværdi vokse på trods af, at han har været ude i næsten et år med en skade.
Da Gavi først brød igennem, var han vurderet til omkring 25 millioner euro (185 millioner kroner). Hans imponerende præstationer på midtbanen, der kombinerede aggression, teknisk dygtighed og lederskab, skubbede hurtigt hans værdi i vejret.
I dag er Gavi vurderet til 90 millioner euro (670 millioner kroner), hvilket er særligt imponerende, når man tager i betragtning, at han har været skadet i næsten et år.
På trods af skaderne forbliver Gavi en højt værdsat ressource for Barcelona på grund af sine tidligere præstationer og sit potentiale for at vende tilbage endnu stærkere. Hans vilje og taktiske forståelse, kombineret med hans energi på midtbanen, gør ham til en vigtig brik i Barcas fremtidige succes.