Hvad skete der med de 5 spillere på bænken med Lionel Messi i hans debut for Barcelona?

Nyheder
søndag, 28 juli 2024 kl. 16:05
lionel messi 5
Den 16. oktober 2004 har en særlig plads i fodboldhistorien. Det var dagen, hvor Lionel Andres Messi fik sin debut for FC Barcelona.
Den 17-årige Messi havde allerede gjort sig bemærket i november året før, da han blev skiftet ind fra bænken under en træningskamp mod José Mourinhos Porto. Argentineren imponerede Mourinho, der forsøgte at hente ham til Chelsea, da han tog over som træner i 2004.
I en alternativ verden kunne Messi være skiftet til Stamford Bridge. Han havde ikke spillet for førsteholdet siden træningskampen mod Porto, selvom han fortsatte med at imponere for B-holdet og i træningssessioner med førsteholdet.
Den italienske journalist Gianluca Di Marzio hævdede endda, at Messi overvejede at forlade Camp Nou, men besluttede at blive. Hans tålmodighed blev belønnet med en oprykning til førsteholdet igen til en La Liga-kamp mod Espanyol i oktober 2004.
Han tog plads på bænken sammen med Andrés Iniesta. Selvom de senere blev to af fodboldens mest ikoniske spillere, havde de dengang det tilfælles, at de begge var emner for en potentiel lejeaftale.
Barcelona vandt 1-0 den aften, hvor Iniesta kom ind som erstatning for Samuel Eto'o og Messi blev skiftet ind i stedet for målscoreren Deco. Men hvad skete der med de fem spillere, som træner Frank Rijkaard havde som ubrugte indskiftere?
Ruben Martinez (Målmand)
La Masia-dimittend Ruben Martinez var reservekeeper. Den 23-årige blev udnævnt til tredjemålmand i starten af 2004/05-sæsonen efter at have været fast mand på klubbens C- og B-hold.
Han havde ikke fået sin seniordebut på tidspunktet for Espanyol-kampen, men fik en plads i en kamp mod Valencia i december, hvor Victor Valdes blev udvist.
Efter endnu en optræden i La Liga tilbragte Ruben tre år på sidelinjen af holdet og diverse lejeophold, inden han i 2008 skiftede til Cartagena. Han skiftede derefter rundt og spillede over 150 La Liga-kampe for syv forskellige klubber. For nylig havde han en enkelt sæson i Cypern hos AEK Lamaca.
Carlos Pena (Forsvarer)
Venstreback Carlos Pena var endnu en La Masia-dimittend, men han fik aldrig en optræden for Barcelona. Han spillede kun for B-holdet indtil 2006, hvor han skiftede til Albacete.
Størstedelen af Penas karriere blev tilbragt i Segunda Division - den næstbedste række i spansk fodbold - selvom han havde en periode i La Liga mellem 2012 og 2014 med Rayo Vallecano.
Han afsluttede sin karriere i den indiske Premier League hos Goa, inden han trak sig tilbage som 36-årig i 2020. Han fik efterfølgende rollen som cheftræner for den thailandske topklub Ratchaburi.
Damia (Forsvarer)
I modsætning til de to spillere herover, blev Damia hentet af Barcelona i en alder af 22 år i 2004 og spillede regelmæssigt for B-holdet. Han debuterede for Barcelona den 30. oktober - to uger efter sejren over Espanyol. Han spillede ni kampe for Frank Rijkaards hold, hvilket gav ham en La Liga-medalje.
Han spillede derefter i La Liga hos Real Betis og Osasuna. Engelske fodboldfans husker ham måske for en mislykket toårig periode i Middlesbrough mellem 2014 og 2016.
Damia blev hentet af landsmanden Aitor Karanka, men spillede kun syv kampe for Boro. I en alder af 34 år trak han sig tilbage fra fodbold efter sit exit i 2016.
Fernando Navarro (Forsvarer)
Uden tvivl den mest succesfulde spiller på denne korte liste. Fernando Navarro spillede 21 kampe for Barca mellem 2001 og 2006 efter at have dimitteret fra La Masia. Men det var hans otteårige periode i Sevilla, der bragte ham stor succes.
Venstrebacken spillede over 200 La Liga-kampe over syv sæsoner, hjalp klubben med at vinde to Europa League-titler og var en del af Spaniens landshold, der vandt EM i 2008.
Han havde en treårig periode i Deportivo La Coruna, hvor han afsluttede sin karriere. Han trak sig tilbage som 36-årig i 2018 efter klubbens nedrykning til den næstbedste række i spansk fodbold.
Cristian Hidalgo (Midtbanespiller)
Den femte og sidste ubrugte indskifter mod Espanyol, Cristian Hidalgo, var endnu en La Masia-dimittend. Han fik aldrig en officiel kamp for Barcas førstehold, men spillede tre år i La Liga med Deportivo mellem 2006 og 2009.
Efter en periode i Hercules - som han hjalp til oprykning til La Liga - havde Hidalgo en kort tid i Elche, før han startede en rundtur i europæisk fodbold. Den tur tog ham til klubber i Cypern, Grækenland, Bulgarien og Israel, før han sluttede sig til den indiske Super League-klub Chennaiyin.
Hans seneste registrerede klub er Gramenet, hvorefter han trak sig tilbage fra professionel fodbold.