Har overgået Ronaldo: Robert Lewandowski tangerer suveræn Lionel Messi-rekord

Nyheder
torsdag, 03 oktober 2024 kl. 15:31
robert lewandowski vallecano
Robert Lewandowski har fået en rigtig god start på denne sæson, og han kan nu bryste sig af at have tangeret en suveræn Lionel Messi-rekord.
FC Barcelona-angriber Robert Lewandowski viser fortsat, hvorfor han er en af de mest produktive målscorere i Champions League.
Hans to mål i Barcelonas dominerende 5-0-sejr over Young Boys bragte hans samlede antal scoringer op på ni stk. i denne sæson, hvilket endnu engang understregede hans evner foran målet.
Lewandowski åbnede scoringen med en velplaceret afslutning efter en perfekt afstemt aflevering fra Raphinha. Hans andet mål kom fra et hjørnespark, hvor Inigo Martinez bidrog med et vigtigt oplæg med et hovedstød.
Hans imponerende Champions League-statistik fortsætter med at vokse, da Lewandowski nu kan prale af 96 mål i blot 122 optrædener. Denne bemærkelsesværdige præstation placerer ham i en eksklusiv gruppe af målscorere.
Hans målgennemsnit på 0,79 pr. kamp placerer ham side om side med Lionel Messi, som har det samme gennemsnit, mens han overgår Cristiano Ronaldos 0,77 og Ruud van Nistelrooys 0,77. Selv Karim Benzema ligger bag med et gennemsnit på 0,59 mål pr. kamp.
Derudover er Lewandowski nu blevet en del af en eksklusiv klub af spillere, der har scoret mere end 50 mål i Champions League efter at være fyldt 30 år. Hans samlede antal lyder på 51 mål efter at være fyldt 30 år, hvorfor han kun er overgået af Ronaldo, der nettede 68 mål i samme fase af sin karriere.
Selv i en alder af 36 år er Lewandowskis sult efter mål stadig umættelig. Han er startet på banen i alle Barcelonas 10 kampe denne sæson og viser dermed også både udholdenhed og vilje til at fortsætte med at præstere på det højeste niveau.
Selvom han blev skiftet ud med 10 minutter tilbage mod Young Boys, udtrykte han tydelig frustration, da han stadig jagtede et hattrick. Hans ambition er derfor tydelig, og hans lyst til at fortsætte med at slå rekorder er det, der driver ham fremad.
Ydermere ser det også ud til, at træner Hansi Flick har formået at sparke nyt liv i den polske angriber, der i sidste sæson ikke præsterede på sit bedste.