Har overgået Real Madrid: Barcelona bliver første hold til at nå stor milepæl

Nyheder
søndag, 29 september 2024 kl. 18:12
robert lewandowski lamine yamal
FC Barcelona er blevet det første hold i La Ligas historie til at opnå den store milepæl, hvilket betyder, at de har overgået Real Madrid.
Robert Lewandowski scorede det afgørende mål og sikrede Barcelona en 1-0-sejr mod Getafe i La Liga. Det var dog ikke blot et mål, der var vigtigt i den forstand, at det holdt live i deres flotte sejrsstime i den spanske liga.
Dette markerede nemlig også klubbens mål nummer 6.500 i historien, hvilket gør Barcelona til det første hold i Spanien, der når denne milepæl. Samtidig betød det også, at de har overhalet rivalerne Real Madrid, der har scoret 6.499 mål.
Barcelona opnåede denne bemærkelsesværdige bedrift i 3.035 ligakampe, hvilket resulterer i et gennemsnit på 2,14 mål per kamp. Disse mål har ført til 1.766 sejre, 613 uafgjorte kampe og 656 nederlag.
Selvom holdets offensive spil har været stærkt, har deres forsvar også spillet en afgørende rolle, da de kun har lukket 3.362 mål ind gennem deres historie. Denne defensive rekord fremhæver den balance, der kendetegner det catalanske hold.
Sejren mod Getafe var Barcelonas syvende sejr i træk under træner Hansi Flick i La Liga. Denne stime har naturligvis øget holdets chancer for at konkurrere om titlen, hvorfor flere og flere fans håber på, at Barca ender med at vinde titlen i denne sæson.
Lewandowskis mål viser ikke kun hans høje niveau, men cementerer også hans plads i klubben, selvom der denne sommer var et væld af rygter om et potentielt salg. Blandt andet lød det, at Barca var klar til at sælge ham, hvis de fik et stort bud fra en klub i Saudi Pro League.
Mens Barcelona fortsætter med at stræbe efter succes, er denne milepæl også en klar påmindelse om deres imponerende historie med toppræstationer på banen.