Hansi Flick har sat en stopper for særlig Xavi-tradition i Barcelona

Nyheder
mandag, 19 august 2024 kl. 16:47
hansi flick mikrofon
Der er kommet nye boller på suppen efter Hansi Flicks ankomst i FC Barcelona. Det har blandt andet resulteret i ophøret af en tradition indført af Xavi.
FC Barcelona-cheftræner Hansi Flick har bragt en ende på en tradition, der tidligere blev brugt af Xavi Hernandez, der denne sommer fik en fyreseddel stukket i hånden af præsident Joan Laporta.
Det vidner også om, at Flick på mange punkter er en anden type træner end Xavi. På den lange bane kan det naturligvis vise sig at være positivt, at der bliver indført en hårdere linje og mere disciplin i klubben.
Hårdere linje
Ifølge den spanske avis AS er der blevet foretaget ændringer på flere punkter i den catalanske klub. Dette skulle især gøre sig gældende i forhold til fridage og andre former for belønninger.
Barcelona startede deres sæson lørdag aften med en La Liga-kamp mod Valencia. Kampen endte med en 2-1-sejr, hvilket de kan takke Robert Lewandowski for, da han scorede begge mål.
I sidste sæson kunne Barcelona-spillerne se frem til to fridage som belønning for deres succes. Men denne gang vil det ikke være tilfældet, da Flick ikke ønsker at drive sit hold og sin klub på den måde.
Slut med Xavi-tradition
Ifølge Javier Miguel fra AS har Flick valgt at sætte en stopper for et særligt belønningssystem, som Xavi brugte som motivation for sine spillere. Og der er en helt særlig grund til, at han ikke vil fortsætte med det.
"Faktum er, at Flick ikke er tilhænger af systematisk at belønne sine spillere. Han mener, at de alle er professionelle og bør behandles som sådan - og ikke som børn i en skole med præmier og gaver," lyder det fra AS.
Xavis belønningssystem kan derfor betragtes som værende 'opgivet'. Spillerne kan derfor ikke forvente at blive belønnet på samme vis, som de blev i sidste sæson.