Efter skade: Nu er der gode nyheder om Lamine Yamal

Nyheder
torsdag, 17 oktober 2024 kl. 12:19
lamine yamal trofae
Lamine Yamal pådrog sig en skade i Spaniens landskamp mod Danmark, der har gjort ham meget tvivlsom til weekendens kamp mod Sevilla i La Liga.
Lamine Yamal er i tvivl til Barcelonas kommende La Liga-kamp mod Sevilla på søndag, efter at klubben har bekræftet, at han pådrog sig en forstrækning i baglåret, mens han var i aktion for Spanien.
Kampen mod Sevilla indleder en vigtig uge for Barca, da de også venter en kamp mod Bayern München i Champions League, hvilket bliver efterfulgt af sæsonens første El Clasico ude mod Real Madrid.
Den 17-årige skadede sit baglår i Spaniens 1-0-sejr over Danmark lørdag og trak sig derefter fra La Rojas trup, som tirsdag var i aktion mod Serbien. Han vendte tilbage til Barcelona søndag og gennemgik tests på klubbens træningsanlæg mandag.
"Tests udført i morges på førsteholdsspiller Lamine Yamal har bekræftet, at han har en forstrækning i venstre baglår. Hans tilbagevenden til træning vil afhænge af, hvor hurtigt han kommer sig," lød det fra Barca i en erklæring.
Yamal sagde, at han ikke ved, om han vil være klar til at møde Sevilla i weekenden. Hans eneste fokus var derimod på at blive helt klar til at spille igen.
"Jeg tænker kun på at komme mig," sagde han.
Landstræner Luis de la Fuente forklarede beslutningen, som blev taget mellem landsholdet og Yamal, og tilføjede, at hans forhold til Barcelona angående spillere i La Roja-truppen er 'rigtig godt'.
"Jeg vil fortælle, hvad der skete. Lamine havde lidt smerter i slutningen af kampen, og jeg spurgte ham, hvordan han havde det. Jeg spurgte, om han kunne være klar til tirsdag, og der var tvivl," sagde han.
"Når der er tvivl, er der ingen tvivl. Man ser på, hvad der er bedst for spilleren, og vi besluttede, at han skulle hvile. Vi har gjort det med andre spillere, der er ingen undtagelser.
"Intet pres fra Barca. Jeg har ikke talt med nogen fra Barca. Jeg har et rigtig godt forhold til klubben. Og der er ingen manglende engagement. Der var ærlighed (fra Lamine, red.) - så enkelt er det."
En kilde fortalte ESPN, at Barca ikke vil tage unødvendige risici med Yamal forud for de to store kampe mod Bayern og Madrid efter landsholdspausen. Derfor forventes det, at han sidder over i kampen mod Sevilla, men til gengæld er klar til kampene mod Bayern München og Real Madrid.