Danske Barcelona-spillere: Disse danskere har spillet i FC Barcelona

Nyheder
søndag, 28 juli 2024 kl. 14:03
michael laudrup
Der er ikke mange danskere, der har været under kontrakt i FC Barcelona. Faktisk har kun seks danskere spillet i den spanske storklub.
Da Andreas Christensen skiftede til FC Barcelona, blev han den kun sjette spiller til at kunne trække Barcelona-trøjen over hovedet. Dermed har den 28-årige forsvarsspiller meldt sig ind i en meget eksklusiv klub.
Siden den catalanske klub blev stiftet i 1899, har der kun været seks navne på spillerlisten. Herunder kan du læse om de fem andre spillere, der har spillet for Barcelona i løbet af deres karriere.
Angriberen fra Vejle havde en succesfuld tid i Barcelona, hvor han spillede i tre sæsoner fra 1979 til 1982. I denne periode blev han regnet for at være en af de bedste spillere i hele Europa.
I sin tid i klubben fik han også kælenavnet Simonét, som betyder Lille Simonsen. Selvom han blev kendt for sin størrelse, blev han en stor og elsket profil i klubben. Da Maradona i 1982 blev hentet til klubben, resulterede det i Simonsens afgang.
Michael Laudrup var en del af en meget succesfuld Barcelona-trup, da han var i klubben fra 1989 til 1994. Han var med til at vinde hele fire La Liga-titler samt Europacuppen for Mesterhold, som er forløberen for Champions League.
Laudrup formåede at blive en meget værdsat spiller i Barcelona, men han status faldt med ét, da han i 1994 traf beslutningen om at foretage 'det forbudte skifte' til Real Madrid.
Ronnie Ekelund:
I 1992 blev han hentet til Barcelona B. Inden da havde han gjort sig bemærket som et stort talent i Brøndby. Han havde ikke den store succes i Barcelona, hvor han kun nåede at få en enkelt kamp for førsteholdet.
I de efterfølgende fire sæsoner var han udlejet til forskellige klubber, inden han i 1996 blev solgt. Det markerede afslutningen på hans tid i Barcelona.
Thomas Christiansen:
Thomas Christiansen følte sig hjemme i Barcelona, da han har spansk-dansk nationalitet. Han blev en del af Barcelona B i 1991, hvor han fik en god start. Faktisk gik det så godt, at han også fik to landskampe for det spanske A-landshold.
Selvom han imponerede for Barcelona B, var det ikke nok til at overbevise træner Johan Cruyff om, at han skulle have en chance på førsteholdet. Han endte derfor med at blive solgt, inden han fik sin debut på førsteholdet.
Martin Braithwaite:
Den danske angriber blev hentet til Barcelona i 2020, hvor de hentede ham i Leganés. Han blev hentet som en overraskende afløser for Ousmane Dembélé, der på dette tidspunkt havde store problemer med skader.
Den 33-årige danske angriber forlod Barcelona til fordel for Espanyol i 2022. Han fik ophævet sin kontrakt, hvorfor han skiftede til de lokale rivaler på en fri transfer.