Barcelona kan skubbe La Masia-produkt ud af klubben med transferbeslutning

Nyheder
onsdag, 25 september 2024 kl. 19:09
inaki pena
FC Barcelona kan ende med at skubbe et af deres produkter af La Masia ud af klubben med deres kommende transferbeslutning.
Da Marc-Andre ter Stegen er ude i resten af sæsonen, er fokus nu blevet rettet mod Inaki Pena i den nærmeste fremtid. Det forventes nemlig, at det bliver ham, der kommer til at træde ind som førstevalg på målmandsposten.
Den 25-årige La Masia-spiller, der erstattede Ter Stegen efter hans skade mod Villarreal, vil nu midlertidigt være klubbens førstevalg som målmand.
Barcelona har dog allerede besluttet at hente en ny målmand som erstatning for den tyske kaptajn, da de mener, det vil være uforsigtigt kun at stole på Pena samt unge talenter som Ander Astralaga og Diego Kochen.
Ifølge en rapport fra Marca kan Barcelonas rekruttering af en ny målmand få store konsekvenser for Inaki Penas fremtid i klubben. Pena har kontrakt med Barca indtil sommeren 2026, og rapporten fortæller, at den spanske målmand overvejede en mulig kontraktforlængelse i denne sæson.
Disse planer kan dog blive sat i bero, hvis klubben beslutter at hente en ny målmand, som ender med at overgå La Masia-talentet i hierarkiet.
En sådan beslutning ville sende et signal til Pena om, at hans fremtid i klubben er usikker, hvilket potentielt kan ende med at presse ham til at forlade klubben. Det kan ske enten næste år eller i 2026, når hans kontrakt udløber.
Ifølge den anerkendte SPORT-journalist Toni Juanmarti vil det, at Barcelona henter en erfaren målmand nu, ikke nødvendigvis betyde, at han kommer til at tage posten som førstemålmand i den catalanske klub.
Pena er stadig favorit til at være førstevalg, og idéen med at hente en ekstra målmand er at give klubben større sikkerhed i tilfælde af uforudsete omstændigheder.
For eksempel kan det ikke udelukkes, at Pena kan blive ved med at præstere i målet. Ydermere er der naturligvis også en risiko for, at han ender med at få en skade eller har brug for at blive hvilet i en kamp.