Barcelona identificerer to kandidater, da de overvejer stort salg denne sommer

Nyheder
tirsdag, 02 juli 2024 kl. 19:21
ronald araujo 1
Barcelona er i overvejelserne om at foretage et stort salg denne sommer, hvilket har fået dem til at identificere to kandidater.
Barcelona er i økonomiske vanskeligheder og skal skabe betydelige indtægter for at overholde Financial Fair Play-reglerne. Dette betyder, at holdet måske skal træffe svære beslutninger, herunder at sælge nøglespillere.
Ifølge SPORT kan det betyde, at den catalanske klub vælger at vinke farvel til spillere, som de ellers ikke er meget for at sælge. I denne forbindelse er der blevet nævnt flere navne, men nu er to kandidater blevet identificeret.
Den spanske avis skriver, at Ronald Araujo eller Raphinha kan blive ofret for at hjælpe holdet med at opfylde de økonomiske krav. Sommerens transfervindue ser ud til at blive intenst for Barcelona. Klubben skal først skabe balance i regnskaberne for at overholde 1:1-reglen.
Dette forventes opnået midt i juli. Når det er gjort, planlægger klubben et stort salg for at finansiere erhvervelsen af to primære mål: en central midtbanespiller og en kantspiller.
Udfordringen for Barcelona er at skaffe nok penge til at gennemføre disse køb. En del af pengene vil komme fra besparelser på lønninger til spillere, der ikke er en del af klubbens planer.
Disse besparelser alene vil dog ikke være tilstrækkelige. Derfor overvejer klubben et markant salg, selvom det ikke er en ønsket beslutning. De to primære kandidater til dette salg er Araujo og Raphinha, lyder det fra SPORT.
Hvorfor ofrer de Araujo eller Raphinha?
Ifølge rapporten er Araujo stadig en vigtig del af holdet. Dog mistænker Barcelona, at han måske allerede har modtaget et lukrativt tilbud fra Manchester United.
Klubben har nået sin grænse for løntilbud til Araujo og vil ikke forbedre aftalen. Hvis Araujo ikke accepterer det nuværende tilbud, vil han blive sat til salg med et prismærke på omkring 560 millioner kroner.
Dette beløb skulle være nok til at sikre de to spillere, Barcelona har brug for, og også sikre andre forstærkninger gennem lejeaftaler. Hvis Araujo bliver, skifter fokus til Raphinha. Sportsdirektør Deco har været tøvende med at sælge brasilianeren, men situationen ændres, hvis Nico Williams købes.
Med Nico om bord vil fløjene være optaget, hvilket ikke efterlader plads til Raphinha. Derudover er der et attraktivt tilbud fra Saudi-Arabien, hvor Raphinha står til at kunne tredoble sin løn.
Denne aftale kunne være fordelagtig for alle involverede parter, selvom Raphinha ikke er specielt interesseret i at forlade Barcelona. På trods af hans modvilje kan drastiske beslutninger være nødvendige for klubbens fremgang.
Mens Raphinha har præsteret godt i den forgangne sæson, ses Nico som en spiller, der er i stand til at tilføre mere til angrebet og bringe en frisk bølge af entusiasme til klubben.