Barcelona har enormt beløb til gode for spillersalg

Nyheder
torsdag, 10 oktober 2024 kl. 15:08
joan laporta stadion
De seneste dage har der været flere historier om, at FC Barcelona skylder penge. Nu viser det sig, at de også selv har en del penge til gode.
Barcelonas finansielle rapport for regnskabsåret 2023/24 har vakt opsigt i denne uge, hvor klubben  blandt andet bekræftede, at Sergio Agüero har indgivet et krav om betaling på 3 millioner euro. Det svarer til cirka 22,3 millioner kroner.
Klubben afslørede også forlig med andre spillere. Men i årsrapporten fremgår det også, at den catalanske klub har krav på store betalinger fra andre klubber som en del af tidligere transferaftaler.
Ifølge SPORT afslører den finansielle rapport, at klubben stadig har over 23 millioner euro til gode fra spillersalg til andre klubber. Det svarer til lidt over 170 millioner kroner.
Mens Barcelona selv står over for at skulle betale sin gæld, tilbyder de penge, de har til gode hos andre klubber, en økonomisk opmuntring i de kommende måneder.
Den klub, der skylder mest, er Real Betis, da de mangler at foretage to separate betalinger. Betis skal stadig betale 4,8 millioner euro for Chadi Riad, samt yderligere 2,3 millioner euro for Ez Abde. Samlet set er det svarende til cirka 52 millioner kroner.
Andre bemærkelsesværdige udestående betalinger inkluderer de 3,3 millioner euro (24,6 millioner kroner), som Atletico Madrid skylder for købet af Antoine Griezmann. Det er en aftale, der blev gennemført i 2022.
Barcelona har også næsten 4 millioner euro (29,8 millioner kroner) til gode fra Al Ahli for Franck Kessié, mens Porto stadig mangler at betale 3 millioner euro (22,3 millioner kroner) for købet af Nico Gonzalez. Interessant nok overvejer Barca angiveligt at hente Nico tilbage efter hans fremragende præstationer.
Disse større summer suppleres af mindre beløb, som flere andre klubber skylder. For eksempel skal Getafe betale 1,5 millioner euro (11,1 millioner kroner) for Carles Alena, mens Zenit skylder 1,125 millioner euro (8,3 millioner kroner) for Malcom, og Sampdoria har et udestående på 1 million euro (7,4 millioner kroner) for Estanis Pedrola.
Yderligere mindre beløb inkluderer 611.000 euro (4,5 millioner kroner) fra Chelsea for Marc Cucurella, 968.000 euro (7,2 millioner kroner) fra Villarreal for Jorge Cuenca og 92.000 euro (685.000 kroner) fra Manchester City for Sergi Gomez.
Selvom disse beløb er mindre, bidrager de stadig til Barcelonas samlede økonomiske situation. Det har derfor betydning for dem, da klubben fortsat forsøger at navigere gennem deres økonomiske problemer.