Barcelonas-træner afslører, hvad Lamine Yamal mangler mest

Nyheder
onsdag, 09 oktober 2024 kl. 10:17
lamine yamal valencia 2
Selvom Lamine Yamal kan bryste sig af at være et af de største talenter i verden, så betyder det bestemt ikke, at alt er perfekt ved den unge stjerne.
Journalist Carles Fite har for nylig afsløret en interessant samtale, han havde med en træner fra FC Barcelona, som kastede lys over Lamine Yamals udvikling som spiller.
Selvom den unge angriber er bredt anerkendt som meget talentfuld og næsten perfekt i forhold til sine færdigheder på en fodboldbane, er der et område, hvor han stadig har brug for forbedring: håndtering af sine frustrationer.
"Jeg talte med en træner fra Barca, og han fortalte mig, at det, Lamine manglede mest, var at håndtere sine frustrationer," sagde Fite i et interview med Onze.
Dette er ikke usædvanligt for en spiller i hans alder, og da slet ikke for en spiller som Yamal, der er meget passioneret og ivrig efter at gøre en forskel i hver kamp.
Et tydeligt eksempel på dette blev set under Barcelonas seneset kamp mod Alaves. Yamal, som spillede en god kamp, blev udskiftet i det 67. minut, hvor Ansu Fati kom ind som hans erstatning.
Den unge stjerne skjulte ikke sin frustration over beslutningen og var tydeligt irriteret, da han gik mod bænken. Derfor tøvede han heller ikke med at lade træner Hansi Flick vide, at han ikke var glad for at blive skiftet ud.
Men i betragtning af at Yamal kun er 17 år, er sådanne følelser forståelige. Han ønsker at give sit bedste i hver kamp og føler vægten af ​​hver mulighed, hvorfor han naturligvis helst vil spille hele kampen, hver gang han er på banen.
Hector Fort, som sad ved siden af ​​Yamal på bænken, trådte til for at tilbyde støtte og forsøgte at berolige ham. Til sidst fik Yamal styr på sine følelser og fulgte resten af kampen uden yderligere problemer, men det ændrer ikke på, at han ikke var tilfreds med sin udskiftning.
Hændelsen er en påmindelse om, at følelsesmæssig kontrol er noget, den unge kantspiller er nødt til at arbejde med, så det ikke ender med at bremse hans udvikling som spiller.
Flicks beslutning om at udskifte Yamal var berettiget, i betragtning af stillingen og vigtigheden af at administrere spillerens belastning i de kommende kampe. Det skyldes især, at han i denne landsholdspause forventes at skulle spille begge Nations League-kampe for Spanien.