Barcelona bekræfter ny dato for tilbagevenden til Camp Nou

Nyheder
fredag, 04 oktober 2024 kl. 13:38
spotify camp nou
FC Barcelona er stadig i fuld gang med renoveringen af Spotify Camp Nou, og har nu bekræftet en ny dato for deres tilbagevenden til stadion.
FC Barcelona har afsløret, at de ikke vil vende tilbage til Camp Nou før anden halvdel af 2024/25-sæsonen. Det betyder, at de har været nødt til at udskyde, hvornår de bliver klar til at vende tilbage til deres primære stadion.
Blaugrana forlod deres åndelige hjem ved slutningen af 2022/23-sæsonen, da der blev påbegyndt omfattende renoveringsarbejde.
Siden da har Barca spillet deres hjemmekampe på Estadi Olimpic i byen, som har en kapacitet på 55.926, hvilket er en markant nedgang fra de cirka 99.000 tilskuere, som Camp Nou havde i deres seneste sæson
Når alle renoveringer er færdige, vil der være plads til 105.000 tilskuere på Camp Nou. Det betyder, at Barca kan se frem til at øge deres indtægter betydeligt, når de vender retur.
Barcelona havde oprindeligt planlagt at flytte tilbage til Camp Nou med en lignende reduceret kapacitet i december, men i en gennemgang af deres seneste økonomiske resultater bekræftede klubben, at disse planer er blevet udsat.
"Herreholdet vil fortsat spille på Estadi Olimpic i første halvdel af sæsonen, men med målet om at vende tilbage til et delvist åbnet Spotify Camp Nou i anden halvdel," lød det i en udtalelse ifølge 90min.
"Der forventes lavere tilbagevendende indtægter fra driften af stadion under renoveringen af Spotify Camp Nou, men med en gradvis genopretning af indtægter fra stadion, når holdet vender tilbage."
"At spille på Estadi Olimpic har resulteret i et årligt ordinært indtægtstab på over 100 millioner euro. Klubben har kompenseret for dette tab ved at fremskynde renoveringen af Spotify Camp Nou så meget som muligt."
Camp Nou, der vil blive Europas største stadion målt på kapacitet, forventes ikke at være fuldt renoveret før i de senere år af dette årti. Når arbejdet er færdigt, forventes Barcelona dog at høste store økonomiske fordele.
Det betyder dog, at der er lange udsigter til, at alt arbejde er overstået. Spillerne må derfor indstille sig på at spille på et stadion, hvor der foregår sådant arbejde.