Takefusa Kubo stoppede næsten Luis Suarez i Barcelona-skifte

Nyheder
torsdag, 25 juli 2024 kl. 9:13
luis suarez
Den tidligere Liverpool-angriber blev en af de dyreste spillere i historien, da han skrev under med FC Barcelona i 2014 - men tingene kunne have udviklet sig meget anderledes.
Liverpool bliver denne sommer sat i forbindelse med Real Sociedad-stjernen Takefusa Kubo, men midt i al spekulationen omkring den japanske landsholdsspillers skifte til Anfield, er en særlig historie dukket op.
Den 23-årige var en del af ungdomsholdet i Barcelona mellem 2011 og 2015, men blev til sidst tvunget ud af klubben. Det skete, da det blev opdaget, at klubben havde overtrådt FIFA's internationale transferpolitik for U18-spillere i 2014, ifølge GiveMeSport.
Barcelona havde ulovligt registreret 10 mindreårige spillere mellem 2009 og 2013, hvoraf en af dem var Kubo. Som resultat fik Barcelona en karantæne på 14 måneder, og Kubo vendte tilbage til sit hjemland for at få regelmæssig spilletid, da han blev udelukket fra at spille for den catalanske klub.
I samme periode forsøgte Barcelona at hente Luis Suarez fra Liverpool. Den uruguayanske angriber havde gjort sig bemærket på Anfield efter at have scoret 82 mål i 133 kampe. Barcelona havde identificeret ham som den perfekte erstatning for David Villa.
Men transferforbuddet for den spanske klub betød, at et køb af Suarez ikke kunne gennemføres, og Liverpool-angriberen stod til at forblive på Anfield. Dog indgav Barcelona en appel, og karantænen blev udsat med 12 måneder, hvilket gjorde det muligt at hente Suarez.
Suarez skrev under en femårig aftale med Barcelona på i juli 2014 for et ikke offentliggjort beløb, som rygtes at være omkring $97 millioner, svarende til 665 millioner kroner. Han opnåede legendarisk status i klubben, inden han forlod Camp Nou til fordel for Atletico Madrid.
Men hvis Barcelona ikke var blevet tildelt en udsættelse af deres forbud, ville et køb af Suarez aldrig være sket. Kubo var en af de 10 spillere, der blev ulovligt hente. Det faktum, at han besluttede at forlade klubben for at få regelmæssig spilletid, gjorde, at han blev buhet af klubbens tilhængere i december 2019.
"Det er fansenes beslutning (at pifte ad mig, red.). Jeg tog min beslutning (om at forlade klubben i 2015, red.), og de har ret til at pifte ad mig. Jeg synes, jeg fortjener det, selvom nogle fans applauderede og støttede mig," sagde han i et interview med Movistar for seks år siden.
"Er det en skam? Nej, de skal se mig som en modstander - ikke som en 18-årig dreng, der spiller fodbold."
Kubo scorede fire mål i 35 La Liga-optrædener for Mallorca den sæson, efter at være blevet hente fra Real Madrid på en lejeaftale. Han vendte til sidst tilbage til klubben, inden han skiftede til Real Sociedad, hvor han for alvor har fået sit gennembrud.